aA
Lietuvos vyriausybės išlaidos socialinei apsaugai 2015 metais buvo vienos mažiausių tarp 28-ių Europos Sąjungos (ES) valstybių, skelbia Eurostatas.
Lietuvos išlaidos socialinei apsaugai - vienos mažiausių ES
© DELFI / Audrius Solominas

2015 metais Lietuva socialinei apsaugai skyrė 11,1 proc. nuo šalies bendrojo vidaus produkto (BVP), rodo pirmadienį paskelbti ES statistikos tarnybos duomenys. Mažiau socialinės apsaugos sričiai skyrė tik Airija (9,6 proc. nuo BVP).

Latvija ir Estija šiai sričiai užpernai skyrė atitinkamai 11,5 ir 12,9 proc. nuo BVP, o visoje ES šis rodiklis siekė 19,2 proc. nuo BVP.

Bendros Lietuvos vyriausybės išlaidos 2015 metais taip pat buvo vienos mažiausių visoje ES ir siekė 35,1 proc. BVP. Mažesnės vyriausybės išlaidos buvo tik Airijoje (29,4 proc. BVP). Latvijoje ir Estijoje šis rodiklis siekė atitinkamai 37,1 proc. ir 40,3 proc. BVP, o visoje ES - vidutiniškai 48,5 proc. BVP.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.