aA
Konservatorių partijos vicepirmininkė Rasa Juknevičienė teigia, kad iš partijos pašalinus ekspremjerą Gediminą Vagnorių, partija ėmė "sveikti".
"Partija pereina į "povagnorinį" etapą - mes sveikstame, partijoje pagaliau vyksta atviros, vidine demokratija paremtos diskusijos, nebėra intrigų, nebėra grupuočių kūrimo", Seimo narė sakė pirmadienį spaudos konferencijoje.

R. Juknevičienė pripažino, kad visus metus besitęsęs "alinantis viešas puldinėjimas iš vidaus" padarė daug žalos "ir partijos įvaizdžiui, ir bendrajai sveikatai".

"Mes stengsimės, kad nebūtumėme toliau įveliami į nuolatinius ginčus apie praeitį bei kaltę. Mes turime sunkiai, bet gerai dirbančią Vyriausybę, ir tai yra mūsų privalumas", kalbėjo R. Juknevičienė.

Ji pažymėjo, kad dabar konservatorių partijos politika tapo "labai aiški, skaidri ir suprantama tai daliai žmonių, kurie nesitenkina "makaronų kabinimu".

G. Vagnoriaus šalininkai, R. Juknevičienės teigimu, "propaguoją mistinį klasikinį modernų konservatizmą".

Keliolika G. Vagnoriaus šalininkų Seime kovo pabaigoje susibūrė į Nuosaikiųjų konservatorių frakciją ir toliau kritikuoja tiek konservatorių partijos vadovybę, tiek Andriaus Kubiliaus ministrų kabinetą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.