aA
Pagrobtame lėktuve, kuris buvo nutupdytas Londono Stanstedo oro uoste, įkaitais laikomi 157 keleiviai ir įgulos nariai.

Snaiperiai ir kiti maskuojamąją aprangą dėvintys saugumo pajėgų kariai užėmė pozicijas oro uoste. Lėktuvas stovi atokioje jo vietoje, maždaug už 3 km nuo pagrindinio terminalo.

Pranešama, kad pagrobėjai ginkluoti granatomis ir pistoletais. Tuo tarpu derybos su jais spartėja.

Pasak policijos, ją padrąsino tai, kad pirmadienį, praėjus vos kelios valandos po lėktuvo "Boeing 727" atvykimo iš Maskvos, buvo paleisti aštuoni įkaitai.

Afganistano vidaus reisu skridęs lėktuvas buvo užgrobtas sekmadienį. Prieš atskrisdamas į Londoną, jis buvo nutūpęs tris kartus.

Derybininkai siekė sukurti pasitikėjimo atmosferą su pagrobėjais, nusiųsdami į lėktuvą karšto maisto. Anksti antradienį rytą jie bandė gauti naują generatorių, kuris tiektų elektrą lėktuvo oro kondicionavimo ir apšvietimo sistemoms.

"Mes be perstojo vedame derybas su pagrobėjais, ir manome, kad jos truks per naktį. Padarysime viską, kad derybos tęstųsi", sakė policijos atstovė spaudai Kim White (Kim Vait).

Pasak jos, derybų "tonas tebėra labai ramus". "Mes kalbėjome su skirtingais pagrobėjais, gal būt todėl, kad jie miega pasikeisdami", sakė K. White.

Pasak policijos, kol kas neaišku, kiek pagrobėjų yra lėktuve ir kokie jų reikalavimai.

Pranešama, kad sąlygos lėktuve pablogėjo, temperatūrai Stanstede nukritus iki 4 laipsnių šalčio.

Jeigu derybos žlugtų, Britanijos kariuomenės specialiosios paskirties kariai būtų pasirengę šturmuoti lėktuvą, pranešė žiniasklaida.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.