aA
Tai didžiausias gedimas šios bendrovės istorijoje. Iki šiol ji veikė beveik be priekaištų. Kitos populiarios interneto tarnybos - pavyzdžiui, "America Online" ir "eBay" - kurios ėmė spartinti savo augimo tempus, turėjo panašių arba dar didesnių nesklandumų. Vis dėlto vyrauja nuomonė, kad "Yahoo" yra pasiekusi brandesnę savo plėtros stadiją.

"Yahoo" atstovė spaudai pareiškė, kad pertrūkį greičiausiai sukėlė tyčinis "antpuolis", kurio metu kažkoks piktavalis "bombardavo" bendrovės tarnybines stotis dirbtine darbine apkrova, dėl kurios "tikrieji vartotojai negalėjo prieiti prie pageidaujamos informacijos".

Bendrovė nevertino šio incidento kaip įsilaužėlių išpuolio, nes, pasak jos, niekas iš tiesų neįsibrovė į jos sistemas. Jokiai jos vidaus informacijai pavojus nekilo, sakoma pareiškime.

"Yahoo" teigė, kad per šias tris valandas jos tinklalapis protarpiais veikė. Tačiau vartotojai, kurie pakartotinai bandė į jį patekti, mano, jog vartai neveikė visą laiką.

Tai, kad itin solidi firma pasirodė tokia pažeidžiama, visai visai interneto industrijai dar kartą priminė apie žinomus ir nežinomus pavojus, gresiančius bet kokiems interneto tinklalapiams. Pirmadienį "Yahoo" nedavė garantijų, kad panašus pertrūkis nepasikartos. "Mes nesakome, jog tai negali vėl pasikartoti. Tačiau mes turime pagalbinių tinklalapių, kurie gali padėti išvengti bėdos", sakė "Yahoo" prezidentas Jeffas Malletas (Džefas Melitas) interviu CNBC.

BNS