aA
Jau keletas mėnesių didžiuosiuose Lenkijos miestuose - Varšuvoje, Vroclave, Krokuvoje, Katovicuose - tarp jaunimo platinami lapeliai, kviečiantys labai pigiai aplankyti egzotišką šalį.

Nors kvietimuose neminamas Sun Myung Moono (San Mjan Muno) vardas, Visos Lenkijos kovos su sektomis komitetas nustatė, kad lapelius platina šios sektos nariai.

Kelionei lenkų merginos ir vaikinai buvo labai kruopščiai parinkti, - jie dalyvaus vadinamojoje jaunavedžių priesaikoje "Tikros meilės ceremonijoje".

Sektos vadovai skelbia, kad tik santuoka išvaduoja iš gimtosios nuodėmės.

Kiekvienais metais Moonas sutuokia tūkstančius savo sekėjų. Šiais metais sutuoktuvių ceremonija įvyks Seule vasario 13 dieną.

Kovos su sektomis komiteto pirmininkas Ryszardas Nowakas (Rišardas Novakas) BNS sakė, jog Lenkijoje yra nuo 300 iki 1000 "Moono dievo" sekėjų. Šeimų sujungimo bažnyčia Lenkijoje buvo užregistruota 1990 metais. Jos skyriai įvairių organizacijų pavadinimais veikia kai kuriose Lenkijos aukštosiose mokyklose.

Kovos su sektomis komitetas kreipėsi į Lenkijos generalinę prokuratūrą su prašymu ištirti sektos veiklą ir ją uždrausti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.