aA
D. Trumpas per savo pirmąją surengtą spaudos konferenciją pareiškė, kad, jeigu Rusijos prezidentas mėgsta D. Trumpą, tai yra „tik privalumas“.
Spaudos konferencija
Spaudos konferencija
© AFP/Scanpix

Jis pridūrė, kad nėra tikras, ar jam pavyks rasti ryšį su V. Putinu, tačiau jis tikisi, kad jam pavyks, skelbia BBC.

D. Trumpas taip pakartojo šiandien socialiniame tinkle „Twitter“ išplatintus žodžius, kad neturi nieko bendro su Rusija ir atmetė bet kokius jam mestus kaltinimus dėl šiandien paviešintos skandalingos informacijos.

„AŠ NETURIU NIEKO BENDRO SU RUSIJA. – JOKIŲ SANDORIŲ, JOKIŲ SKOLŲ, NIEKO!“, – socialiniame tinkle rašė D. Trumpas ir dar kartą pakartojo tai spaudos konferencijos metu.

Spaudos konferencijos metu D. Trumpas pirmą kartą pripažino, kad Rusija slepiasi už JAV rinkimų kibernetinio skandalo.

„Manau, kad tai buvo Rusija“,- sakė D. Trumpas.

JAV išrinktasis prezidentas Donaldas Trumpas trečiadienį taip pat pareiškė, kad jo administracija sukurs daugiausiai darbo vietų per visą istoriją.

„Kursime darbo vietas. Sakiau, kad būsiu geriausiu darbo vietų kūrėju, kokį tik yra sukūręs Dievas. Ir nejuokauju“, – sakė jis per savo pirmąją spaudos konferenciją nuo pergalės prezidento rinkimuose lapkričio 8-ąją.

Pirmą kartą pripažino, kad įsilaužė Rusija

Spaudos konferencijos metu D. Trumpas pirmą kartą pripažino, kad į Demokratų Nacionalinio Komiteto serverius įsilaužė Rusijos hakeriai. „Manau, tai buvo Rusija“, – sakė D. Trumpas. Anksčiau išrinktasis prezidentas neigė bet kokias sąsajas tarp įsilaužimo į serverius ir Rusijos sakydamas, kad tai galėjo būti bet kas.

Išrinktasis prezidentas dar kartą atsisakė paviešinti savo mokesčių išrašus. „Amerikos žmonėms tai nerūpi. Tai rūpi tik jums, žurnalistams“, – sakė D. Trumpas

Neatsakė į klausimą dėl sankcijų Rusijai

Žurnalistui paklausus, ką D. Trumpas mano apie B. Obamos įvestas sankcijas Rusijai po įsilaužimo į Demokratų partijos serverius ir ar jis nemano, kad sankcijos buvo per griežtos, D. Trumpas į pateiktą klausimą neatsakė.

Reporteriui užduodant klausimą užsiminus, kad respublikonų senatorius Lindsay Grahamas palaiko griežtesnę poziciją Rusijos atžvilgiu, D. Trumpas iš karto puolė kritikuoti L. Grahamą. „Mes su L. Grahamu buvome nuožmūs konkurentai. Tikiu, kad jam kada nors pavyks peržengti 1 proc. populiarumo barjerą“, – šmaikštaujančiai pašiepė D. Trumpas. „O jei rimčiau, tai labai gerbiu šį senatorių“, – tęsė būsimasis prezidentas, tačiau taip ir negrįžo prie klausimo apie jo požiūrį į sankcijas.

D. Trumpas sako atsisakęs 2 mlrd. JAV dolerių sutarties Dubajuje šį savaitgalį

D. Trumpas konferencijos metu pareiškė, kad praėjusią savaitę Dubajuje jis atsisakė 2 mlrd. JAV dolerių sandorio, taip demonstruodamas, kad palieka verslą ir ruošiasi keltis į Baltuosius rūmus.

„Savaitgalį man buvo pasiūlyta 2 mlrd. JAV dolerių, kad sudaryčiau sandėrį Dubajuje su labai labai nuostabiu žmogumi, puikiu (statybų) vykdytoju iš Artimųjų Rytų“, – pareiškė jis spaudos konferencijoje.

„Aš neturėjau jo atsisakyti, – pareiškė jis. – Bet nenoriu turėti interesų konflikto tapęs prezidentu“.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.