aA
Liberalų sąjūdis savo kandidatą neeiliniuose mero rinkimuose Jonavos rajone išrinks viešai, pirmas bandomasis balsavimas įvyks vasarį, balsuoti galės ir vyresni nei 16 metų jonaviečiai.
Jonava
Jonava
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Kaip skelbia partija, tokiu žingsniu siekiama kuo daugiau Jonavos rajono gyventojų įtraukti į rinkimų procesą ir išrinkti didžiausią palaikymą turėsiantį liberalų kandidatą.

„Siūlyti savo kandidatūrą į merus sudarysime galimybę ir partijai nepriklausantiems žmonėms“, – rašoma Liberalų sąjūdžio išplatintame pranešime.

Kandidatų į merus ir norinčių už juos balsuoti gyventojų registracija prasidės sausio 6 d. Liberalų sąjūdžio interneto svetainėje, vieši debatai numatomi vasario 1 d., o rinkimai – vasario 3 d.

„Balsavimas vyks internetu – visi registruoti rinkėjai ir Liberalų sąjūdžio nariai elektroniniu paštu gaus individualius prisijungimo kodus“, – praneša partija.

ELTA primena, kad neeiliniai merų rinkimai balandžio 23 d. vyks Jonavos ir Šakių rajonų savivaldybėse. Jonavoje naujų mero rinkimų prireikė, nes buvęs meras socialdemokratas Mindaugas Sinkevičius tapo 17 Vyriausybės ūkio ministru. Šakių meras Juozas Bertašius iš pareigų gruodį pasitraukė pats, Lietuvos apeliacinis teismas paliko žemesnės instancijos teismo apkaltinamąjį nuosprendį dėl prekybos poveikiu. Meras taip pat sustabdė savo narystę Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungoje.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.