aA
Rusijoje trims Rusijos karo laivynams – Ramiojo vandenyno, Baltijos ir Šiaurės – 2016 metais pateikti mobilieji pakrančių gynybos raketų kompleksaiBastion“, pagaminti Reutuvo mašinų gamykloje, pranešta šio Pamaskvio holdingo vadovo Aleksandro Leonovo pasveikinime darbo kolektyvui.
Rusijos karo laivai Viduržemio jūroje atakavo taikinius Sirijoje sparnuotosiomis raketomis
Rusijos karo laivai Viduržemio jūroje atakavo taikinius Sirijoje sparnuotosiomis raketomis
© Sputnik/Scanpix

„Nueinančiais metais mums kartu su visa šalimi teko atsakyti į nepaprastus iššūkius, atlaikyti ir ginti nacionalinius interesus, Rusijos suverenumą ir nepriklausomą kursą“, – sakoma sveikinime.

„Kompleksai „Bastion“ pateikti Ramiojo vandenyno, Baltijos ir Šiaurės laivynams“, – nurodoma jame.

Apie „Bastion“ dislokavimą Kaliningrado srityje lapkričio pabaigoje pranešė Rusijos naujienų agentūra „Interfax“, remdamasi savo šaltiniais.

Mobilieji pakrančių gynybos raketų kompleksai „ Bastion“, naudojantys viršgarsines valdomąsias priešlaivines raketas „Oniks“, gali smogti taikiniams, esantiems jūroje už 350 km, o sausumoje – esantiems už 450 kilometrų.

Vienas kompleksas gali turėti iki 36 raketų.

Pasak karybos ekspertų, Kaliningrado srityje dislokuoti „Bastion“ prireikus galėtų užkirsti kelią priešo laivams įplaukti į Baltijos jūrą per Danijos sąsiaurius, taip pat smogti bet kokiems taikiniams visoje Lenkijos teritorijoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.