aA
Trys Europos Parlamento nariai, tarp jų Estijos bei Latvijos atstovai, kartu su grupe Rusijos parlamento aukštųjų rūmų narių ketvirtadienį Damaske susitiko su Sirijos prezidentu Basharu al Assadu.
Basharas al Assadas
Basharas al Assadas
© RIA/Scanpix

Susitikime aptartas tarpininkaujant Rusijai ir Turkijai pasiektas Damasko režimo ir sukilėlių susitarimas dėl paliaubų, kurios įsigaliojo naktį iš ketvirtadienio į penktadienį, pranešė Rusijos naujienų agentūra „RIA Novosti“, cituodama Federacijos Tarybos Užsienio reikalų komiteto pirmininką Konstantiną Kosačiovą.

Susitikime su B.al Assadu kartu su Federacijos Tarybos delegacija dalyvavo europarlamentarė liberalė iš Estijos Yana Toom, Latvijos europarlamentaras socialdemokratas Andrejus Mamikinas ir jų kolega iš Italijos Stefano Maullu, priklausantis didžiausiai Europos liaudies partijos (krikščionių demokratų) frakcijai.

Y. Toom Sirijoje lankėsi ir liepos mėnesį. Tąsyk ji su dar keliais europarlamentarais taip pat buvo susitikusi su B.al Assadu.

Estijos parlamento Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Marko Mihkelsonas ir europarlamentaras Urmas Paetas ketvirtadienį sukritikavo Y. Toom vizitą į Damaską.

Jie pažymėjo, kad Vladimiro Putino vadovaujama Rusija siekia sugriauti vieningą Vakarų šalių poziciją ir siekia šio tikslo pasitelkdama radikalias Europos partijas bei politikus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.