aA
Ketvirtadienį, 13.07 val. ugniagesiai gelbėtojai gavo pranešimą apie neįprastą įvykį - Kauno r., Alšėnų sen., Girininkų II kaime ant namo stogo nukrito sklandytuvas. Nelaimė įvyko Molkasio g. Paaiškėjo, jog tai ne sklandytuvas, o motorinė skraidyklė.
Kauno r. ant pastato stogo nukrito motorinė sklaidyklė
Kauno r. ant pastato stogo nukrito motorinė sklaidyklė
© DELFI (R. Achmedovo nuotr.)

Į Girininkų II kaimą išskubėjo ugniagesiai gelbėtojai.

Policijos duomenimis, kliudydama elektros laidus, nukrito vyro (gim. 1981 m.) pilotuojama motorinė skraidyklė. Vyras dėl patirtų sužalojimų pristatytas į gydymo įstaigą.

Pirmeji į nelaimės vietą atvykę ugniagesiai gelbėtojai pasakojo, kad pilotą rado skraidyklėje. Vyras negalėjo pajudėti, bet buvo sąmoningas. Pirmoji užduotis gelbėtojams buvo nukelti pilotą ir perduoti medikams.

Pirminiais duomenimis, pilotui lūžo koja, vyro gyvybei pavojaus nėra.

Pastate, ant kurio nukrito skraidyklė, nieko nebuvo. Ūkinio statinio savininkas buvo kitame pastate. Krisdama skraidyklė nulaužė aukštų medžių šakas ir nutraukė elektros laidus. Pasak pastato savininko, nuostoliai nėra dideli.

Vyras pasakojo, kad motorinės skraidyklės čia skraido nuolat. Netoliese skraidyklių entuziastai įrengė pakilimo ir leidimosi vietą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.