aA
Kadenciją baigiančio JAV prezidento Baracko Obamos administracija ketvirtadienį rengiasi paskelbti atsakomąsias priemones prieš Rusiją, dėl jos vaidmens JAV prezidento rinkimuose, remdamasis šaltiniais praneša CNN.
Barackas Obama kreipiasi į tautą po prezidento rinkimų
Barackas Obama kreipiasi į tautą po prezidento rinkimų
© AP/Scanpix

Planuojama, kad JAV išplės sankcijas prieš Rusiją ir imsis diplomatinių priemonių, trečiadienį nurodė JAV pareigūnai.

Tokių priemonių JAV prezidento administracija imasi siekdama atsakyti į Rusijos vykdomas kibernetines atakas.

Manoma, kad bus įvardyti kai kurie asmenys, siejami su Rusijos dezinformacijos kampanija, kurie, kaip teigia JAV saugumo pareigūnai, naudojo iš Demokratijos partijos serverių ištrauktą informaciją puolimui prieš Hillary Clinton prezidentinės kampanijos laikotarpiu.

JAV pareigūnų teigimu, federalinė vyriausybė planuoja imtis ir kitokių priemonių.

Priminsime, kad JAV prezidentas Barackas Obama gruodžio 16 dieną pareiškė, kad jo šalis atsakys į Rusijos vykdomas kibernetines atakas, kai Baltieji rūmai apkaltino Vladimirą Putiną tiesiogiai prisidėjus prie kompiuterinių įsilaužimų, turėjusių paveikti prezidento rinkimus Amerikoje.

Kadenciją baigiantis JAV prezidentas smarkiai sugriežtino toną galingiausių branduolinių valstybių ginče dėl kišimosi, galbūt paveikusio praeitą mėnesį vykusius įtemptus rinkimus.

Juos laimėjo respublikonų kandidatas – milijardierius Donaldas Trumpas, įveikęs demokratę H. Clinton.

„Manau, neabejotina, kad kai kuri nors užsienio vyriausybė mėgina padaryti poveikį mūsų rinkimų patikimumui, turime imtis veiksmų, – B. Obama sakė radijui NPR. – Ir mes tai padarysime – savo pasirinktu laiku ir vieta.“

Tiesiogiai apkaltinę Rusijos prezidentą kišimusi į rinkimus Baltieji rūmai padidino priešpriešą su D. Trumpu.

Išrinktasis JAV prezidentas atmetė besitvenkiančią audrą dėl Rusijos kibernetinio kišimosi į JAV rinkimus ir „absurdiškais“ pavadino JAV žvalgybos pranešimus, kad Maskva bandė padėti jam laimėti.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.