aA
Prezidentė Dalia Grybauskaitė logišku vadina Valstiečių ir žaliųjų sąjungos iniciatyvą pusmečiu paankstinti Seimo rinkimus.
Saulius Skvernelis, Ramūnas Karbauskis, Dalia Grybauskaitė
Saulius Skvernelis, Ramūnas Karbauskis, Dalia Grybauskaitė
© DELFI / Karolina Pansevič

„Manau, kad visai logiška, kad keliais mėnesiais būtų paslinkta rinkimų data“, – interviu televizijai TV3 sakė valstybės vadovė.

„Valstiečiai“ su keliais Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovais praėjusią savaitę Seimo posėdžių sekretoriate registravo Konstitucijos pataisą, kad Seimo rinkimai vyktų kovo mėnesį.

Seimo rinkimus iš spalio į kovą perkeltį siūloma tam, kad naujai išrinktas parlamentas pats turėtų galimybė formuoti kitų metų biudžetą. Tokiu atveju šio Seimo kadencija būtų maždaug pusmečiu trumpesnė.

Pasak D.Grybauskaitės, argumentas dėl biudžeto formavimo – racionalus.

„Bent jau galėtų naujoji Vyriausybė pati padaryti sprendimus. O dabar reikia skubėti ir kokių nors didelių, radikalių pokyčių biudžete labai sunku padaryti. Todėl tenka bent jau kaip bazę naudoti senos Vyriausybės paliktą biudžetą“, – teigė ji.

Dabar Konstitucijoje numatyta, kad eiliniai Seimo rinkimai rengiami Seimo narių įgaliojimų pabaigos metais spalio antrą sekmadienį.

Dėl Konstitucijos pataisų priėmimo Seime balsuojama du kartus, tarp balsavimų padarant ne mažiau kaip trijų mėnesių pertrauką. Nuostatos laikomos priimtomis, jeigu už jas balsuoja ne mažiau kaip du trečdaliai arba ne mažiau kaip 94 parlamentarai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.