aA
Naktį iš sekmadienio į pirmadienį, apie 0.30 val., Vilniuje, viename iš Tuskulėnų g. kiemų, visiškai girta vairuotoja padarė avariją. Jos bičiulį, surakinę antrankiais, išsivežė policininkai.
Girtų pasivažinėjimas: mergina neteks teisės vairuoti, o keleivį patruliai išsivežė surakintą
© DELFI / Tomas Vinickas

„Audi A3“ vairavusi mergina kieme apgadino stovintį „Mercedes“. Atvykus policijai paaiškėjo, kad vairuotoja neblaivi - jai nustatytas sunkus girtumas (2,56 prom.). Neatrodė blaivesni ir kartu su ja važiavę du vyrai.


Vienas visus įtikinėjo, kad vairavo jis, o paskui automobilyje įjungė grotuvą, garsiai klausėsi rusiškų kalinių dainų ir netgi pats dainavo - baubė per atidarytą mašinos langą. O kitas viską filmavo telefonu, kabinėjosi prie žurnalistų, reikalavo dokumentų: „Aš praeivis, einu iš baro, parodyk dokumentus!“. Girtas vyras taip įsijautė į dokumentų tikrintojo vaidmenį, kad net ėmė brautis į policijos automobilį, kuriame sėdėjo jo girta draugė, kol policininkai rašė protokolą. Vyrukas ėmė filmuoti ir policininkus bei reikalauti jų pavardžių.

Tada pareigūnai išsikvietė į pagalbą kolegas, nes neblaivus vyriškis jiems trukdė dirbti. Patruliai „dokumentų tikrintojui“ liepė iškraustyti savo kišenes, surakino ir išvežė į komisariatą.

O kalinių dainų mėgėjas, pamatęs dar vieną policijos automobilį, išjungė muziką, užsidarė langą ir nusiramino.

Merginai gresia bauda nuo 579 iki 868 eurų su teisės vairuoti atėmimu nuo dvejų iki trejų metų arba administracinis areštas nuo 10 iki 30 parų su teisės vairuoti atėmimu nuo dvejų iki trejų metų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.