aA
"Šoumenas","fui", - buvo girdėti kino salėje žiūrovų replikos. To negirdėjo Audrius Butkevičius, susirinkusiesiems pasakojęs apie artėjantį sprogimą bei atpildą. Penktadienį sostinės "Vingio" kino teatre buvo pristatomas naujas JAV filmas "Uraganas".
Tikrais faktais paremta juosta pasakoja apie neteisingai žmogžudyste apkaltintą ir du dešimtmečius kalėjusį juodaodį boksininką Rubeną Carterį, pravarde Uraganas.

Prieš filmą su žiūrovais bendravo Seimo narys A.Butkevičius. Norėdama, kad žiūrovai iš pirmų lūpų sužinotų apie gyvenimą kalėjime, jį pakvietė filmą "Uraganas" platinanti bendrovė "BDG filmai". Tačiau pats A.Butkevičius premjeros nežiūrėjo - pabendravęs su publika išskubėjo, pasak jo, namo miegoti.

Pustrečių metų kalėjęs 39 metų parlamentaras neketino demonstruoti savo žaizdų, nes tai, anot jo, nėra įdomu. Dėl to jis nieko nepasakojo, tik atsakinėjo į klausimus.

Apypilnė salė, gurkšnojusi alų bei kramsnojusi spragėsius, seimūną pasitiko šūksniais ir pasyviais plojimais. Besišypsantis A.Butkevičius iškart pasiūlė: "Daugiau nei 10 minučių siūlau su manimi nebendrauti". Salė pritarė.

Kažkam paklausus, ar greitai A.Butkevičius "prikirps" žadėtas uodegas, parlamentaras atsakė teigiamai. Tačiau neatskleidė kaip. Tepasakė, jog tai būsiąs sprogimas. "Esu žiaurus", - prisipažino Seimo narys, nes tokį jį padarę 2,5 metų kalėjimo.

A.Butkevičius tikino, kad tas sprogimas bus ne kerštas, bet atpildas.

A.Butkevičius prisipažino, kad sutiko ateiti prieš seansą tik todėl, jog buvo įdomu pasižiūrėti į žmones.

"Atėjau ne dėl to, kad tikėjausi iš to išspausti kažkokį populiarumą", - teigė seimūnas. Jam patiko bendrauti su publika. "Labai normalūs ir sveiki žmonės", - sakė jis. Jis negirdėjo, kaip kai kurie žiūrovai tyliai viską sarkastiškai komentavo.

Kažkas prajuokino ir A.Butkevičių, ir salę šūktelėjęs: ką, dabar prieš kiekvieną filmą kalinys kalbės?!