aA
Ketvirtadienį, 13 valandą, tiesioginėje DELFI konferencijoje lankysis paskirtoji švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė.
Jurgita Petrauskienė
Jurgita Petrauskienė
© Asmeninio archyvo nuotr.

Į šį postą J. Petrauskienę delegavo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS). Iki šiol ji dirbo Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centro (MOSTA) direktore.

J. Petrauskienė 1997 metais baigė anglų kalbos pedagogikos studijas tuometiniame Vilniaus pedagoginiame universitete (dabar – Lietuvos edukologijos universitetas), vėliau Vilniaus universiteto Tarptautinėje verslo mokykloje studijavo verslo vadybą.

Iki vadovavimo MOSTA centrui ji penkerius metus dirbo Tarptautinių mokslo ir technologijų plėtros programų agentūros Tarptautinių programų skyriaus vedėja, direktoriaus pavaduotoja, 1997-2001 metais buvo PHARE profesinio švietimo ir mokymo reformų koordinavimo centre projektų vadove.

Ji yra įvairių europinių ir nacionalinių vertinimo ir ekspertų grupių, tokių kaip ERAWATCH tinklo, ERAC stebėsenos grupės, Europos nacionalinių įžvalgos korespondentų tinklo, Europos mokslinių tyrimų ir technologinės plėtros vertinimo tinklo (angl. EU RTD Evaluation Network), Bolonijos darbo grupės (angl. Bologna follow-up group), Mokslinės veiklos vertinimo Lietuvos mokslo ir studijų institucijose darbo grupės, Žinių ekonomikos forumo, Sumanios specializacijos rengimo koordinavimo grupės narė ir ekspertė.

UŽDUOKITE KLAUSIMUS!

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.