aA
Nepaisant pokyčių valdžioje, mūsų šalies piliečiai lieka pesimistiški, vertindami padėtį šalyje, rodo „Baltijos tyrimų“ apklausa.
Apklausė Lietuvos gyventojus apie padėtį šalyje: esame stabilūs pesimistai
© DELFI / Domantas Pipas

Naujienų agentūros ELTA užsakymu rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ spalio 25-lapkričio 4 dienomis atliktos apklausos duomenimis, spalį 37 proc. apklaustų 15 metų ir vyresnių Lietuvos gyventojų atsakė, kad pastaruoju metu reikalai Lietuvoje iš esmės krypsta į gerąją pusę, o šeši iš dešimties – 62 proc. – apklaustųjų nurodė, kad reikalai šalyje blogėja. Šiuo klausimu nuomonės neturėjo 1 proc. respondentų.

Gyventojų nuomonė šiuo klausimu buvo tokia pati ir prieš mėnesį, ir prieš metus – 2015 metų spalį.

Kad šalyje reikalai krypsta į gerąją pusę, dažniau nurodė jaunimas iki 30 metų, kurių 55 proc. mano, kad reikalai šalyje gerėja, didmiesčių gyventojai, kurių 43 proc. buvo nusiteikę optimistiškai, kaip ir 56 proc. respondentų su aukštuoju išsilavinimu bei 54 proc. apklaustųjų su didžiausiomis – daugiau kaip 1 000 eurų per mėnesį – šeimos pajamomis, 65 proc. vadovų, 46 proc. specialistų ir tarnautojų, 60 proc. studentų ir moksleivių, 46 proc. dešiniųjų politinių pažiūrų respondentų bei 43 proc. dirbančių valstybiniame sektoriuje.

Daugiau už kitus dabartine padėtimi šalyje yra nepatenkinti vyresni kaip 50 metų žmonės, kurių 74 proc. mano, kad reikalai šalyje pastaruoju metu blogėja, taip mano ir 70 proc. respondentų su viduriniu ar profesiniu išsilavinimu bei 69 proc. su mažiausiomis – iki 600 eurų per mėnesį – šeimos pajamomis, 78 proc. pensininkų ir 71 proc. bedarbių, 78 proc. lenkų tautybės gyventojų bei 65 proc. kairiųjų pažiūrų gyventojų.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.