aA
Po lėktuvo katastrofos Kolumbijoje, nusinešusios 71 žmogaus gyvybę, likę gyvi du įgulos nariai prisimena paskutines akimirkas prieš kritimą ir pasakoja, kas išgelbėjo nuo žūties, rašo „The Independent“ .
Lėktuvo nuolaužos
Lėktuvo nuolaužos
© Reuters/Scanpix

Vienas iš išgyvenusių lėktuvo katastrofą, per kurią žuvo 19 „Chapecoense Real“ komandos futbolininkų, sakė, kad liko gyvas, nes laikėsi saugumo nurodymų būti susirietus avarijos atveju.

Erwinas Tumiris – vienas iš dviejų likusių gyvų įgulos narių ir vienas iš šešių, likusių gyvų po katastrofos. Jis papasakojo žiniasklaidai apie paskutines minutes oro linijų „LaMia“ užsakomojo reiso orlaivyje, kuris sudužo kalnuotoje vietoje, netoli Kolumbijos miesto Medellino.

Nelaimės priežastis aiškinasi Kolumbijos, Brazilijos, Bolivijos ir Didžiosios Britanijos tyrėjai. Lėktuvo „juodosios dėžės“ buvo nugabentos į Jungtinę Karalystę, siekiant išsiaiškinti, kodėl sudužo lėktuvas. Manoma, kad lėktuvui baigėsi degalai.

Bolivietis E. Tumiris liko gyvas kartu su kolege Ximena Suarez. Jis pasakojo, kas dėjosi lėktuve kelias akimirkas iki jam nukrentant. „Daugelis keleivių atsistojo iš vietų ir ėmė šaukti. Aš įsikišau tarp kojų krepšį, susiriečiau, kaip patariama“, – pasakojo jis vietos žurnalistams Medellino ligoninėje.

Pasak Kolumbijos pareigūnų, 28 metų X. Suarez prisimena, kad lėktuve prieš smūgį užgeso šviesos, o tai prideda svorio spėjimams, kad orlaivyje baigėsi degalai. „Lėktuve viskas išsijungė, ėmėme staigiai kristi, o po to sekė stiprus smūgis“, – pasakojo ji.

X. Suarez rado praėjus dviem valandoms po to, kai lėktuvas nukrito, jai buvo sužalotos kojos.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.