aA
Prestižiniame Londono Ričmondo priemiestyje papildomus rinkimus į parlamentą penktadienį laimėjo proeuropietiška kandidatė Sarah Olney, kuri įveikė „Brexit“ remiantį deputatą Zacą Goldsmithą ir kurios pergalė laikoma smūgiu šalies vyriausybei.
Sarah Olney
Sarah Olney
© AFP/Scanpix

Liberalų demokratų kandidatė gavo 49,68 proc. balsų, o antroje vietoje likęs Z.Goldsmithas – 45,15 proc. balsų, rodo vietos mero Davido Linnette'o paskelbti duomenys.

Šis balsavimas daugelio buvo laikomas minireferendumu dėl „Brexit“ proeuropietišku bastionu laikomame Ričmonde, ir jo rinkėjai išreiškė palaikymą liberalams demokratams, kurie nori antro plebiscito dėl šalies narystės Europos Sąjungoje.

39 metų S. Olney yra politikos naujokė ir žadėjo parlamente kovoti prieš „Brexit“.

„Per referendumą buvo nubalsuota už pasitraukimą, bet aš vis dar aistringai tikiu, kad Britanijai geriausia pasilikti ES“, – sakė ji televizijai „Sky News“.

Rinkimus Ričmonde teko surengti Z.Goldsmithui atsistatydinus iš parlamento ir pasitraukus iš valdančiosios Konservatorių partijos bei paskelbus, kad jis sieks perrinkimo kaip nepriklausomas kandidatas. Tokį sprendimą jis priėmė vyriausybei pritarus planams plėsti netoliese esantį Hitrou oro uostą.

Jam atsistatydinus Konservatorių partija paskelbė, kad nekels savo kandidato varžytis dėl Ričmondo vietos.

Kiti šeši kandidatai smarkiai atsiliko nuo S. Olney ir Z. Goldsmitho. Papildomuose Ričmondo rinkimuose dalyvavo 41 367 rinkėjai; jų aktyvumas buvo 53,6 procento.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.