aA
Socialdemokratų partijos valdyba penktadienį nuo 7 val. ryto Vyriausybėje svarstė naujus kandidatus į teisingumo ministrus, tačiau sprendimo nepriėmė.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius
© DELFI / Domantas Pipas

„Šiandien dar negaliu į šį klausimą atsakyti, yra apsvarstytos kelios kandidatūros, jos turi būti patikrintos ir aš tikiuosi, kad jau pirmadienį galėsiu įvardinti konkrečią kandidatūrą, kuri bus pasiūlyta ministrui pirmininkui“, – sakė socialdemokratų pirmininkas ir laikinasis premjeras Algirdas Butkevičius.

A. Butkevičius informavo partijos posėdyje svarstytas kandidatūras penktadienio rytą savo kabinete aptaręs su paskirtuoju premjeru Sauliumi Skverneliu. Laikinasis premjeras atskleidė, kad kol kas tarp kandidatų nėra nepartinių.

„Manau, mes dviese atliksime patikrinimus, kad tikrai neatsitiktų dalykų, kokie buvo atsitikę“, – Juliaus Pagojaus istorijos pasikartojimo nenori laikinasis Vyriausybės vadovas.

Socialdemokratų svarstomi kandidatai su prezidente Dalia Grybauskaite derinami nebus – jai bus pateiktas atrinktas vienas kandidatas.

„Yra keli kandidatai. Vakar vakare irgi buvo viena kandidatūra pateikta, pokalbis vakar vyko su premjeru S. Skverneliu Seime, tam, kad galėtume per trumpą laiką atlikti reikalingas teisines procedūras. Todėl ir buvo viena kandidatūra pateikta“, – kalbėjo A. Butkevičius.

Tai bus jau ketvirtas socialdemokratų siūlomas kandidatas į teisingumo ministrus.

Šią savaitę teisingumo ministru buvo paskirtas socialdemokratas J. Pagojus, bet jis pasitraukė paaiškėjus, kad pernai buvo sustabdytas neblaivus prie vairo.

DELFI primena, kad iš pradžių socialdemokratai į teisingumo ministrus teikė eksparlamentaro Dariaus Petrošiaus kandidatūrą, bet šis ją atsiėmė, kada sulaukė priekaištų dėl sąsajų su prieštaringos reputacijos Tauragės verslininku Arūnu Pukeliu, pravarde Švinius. Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Julius Sabatauskas „valstiečiams“ neįtiko dėl amžiaus bei „politikavimo“.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.