aA
Policijos pareigūnams kone kasdien tenka padėti žmonėms, o situacijų pasitaiko įvairiausių.
Raiste insulto ištiktą pradingėlį išgelbėjo policininkai
© DELFI / Ainis Gurevičius

Praėjusią savaitę Ukmergės rajono policijos komisariato pareigūnams teko naktį raiste ieškoti dingusio vyriškio. 61-erių metų Veprių seniūnijos Kultuvėnų kaimo gyventojas iš namų išėjo apie 10 val. Artimiesiems jis pasakė, kad važiuos dviračiu į „Sireikos“ raistą pasipjauti lazdelių.

Prabėgo diena, lauke ėmė temti. Namiškiai sunerimo ir suskubo ieškoti vyro. Praradę viltį patiems surasti, apie 19 val. paskambino į policiją ir paprašė pagalbos. Į nurodytą vietą nuvyko Reagavimo skyriaus vyriausieji patruliai Edvardas Balčiūnas ir Andrius Mikštas bei vyresnysis tyrėjas Justinas Butėnas, praneša Vilniaus apskrities policija.

Pasišviesdami žibintais pareigūnai kartu su artimaisiais ėmė šukuoti pamiškę, raistą. Beprarandant viltį, apie 21 val. pradingėlis buvo surastas sukniubęs raiste. Vyras buvo sušlapęs ir sušalęs, sąmoningas, tačiau kalba ‒ sutrikusi. Pareigūnai su artimaisiais nunešė nelaimėlį iki policijos automobilio. Buvo iškviestas greitosios medicinos pagalbos ekipažas. Vyro būklė buvo kritiška, todėl pareigūnai nusprendė nedelsti ir vežti savu automobiliu. Apie 21.35 val. kelio Vepriai-Deltuva-Takūnai 12-tame kilometre jie sutiko atvažiuojančius medikus. Kultuvėnų kaimo gyventojas buvo perkeltas į greitosios pagalbos automobilį ir išvežtas į ligoninę.

Vėliau paaiškėjo, kad vyrą ištiko insultas. Visa laimė, kad žmogus buvo surastas tą patį vakarą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.