aA
Vilniaus rajone Latvijos piliečio vairuojamas automobilis užmušė staiga į važiuojamąją dalį išbėgusią vietos ūkininkės karvę.
Per autoįvykį nukentėjo Latvijos pilietė, kuri dėl galvos traumos paguldyta į ligoninę.

49 metų Latvijos piliečio Jurjo Sokolovo vairuojamas automobilis "Toyota Camry" karvę pratrenkė ankstų šeštadienio rytą, kelio Vilnius-Ukmergė 26-me kilometre. Gyvulys žuvo vietoje.

Autoįvykio metu buvo sužeista kartu su vairuotoju vykusi 34 metų Latvijos pilietė Natalija Ozolina. Dėl galvos smegenų sutrenkimo ji paguldyta į greitosios pagalbos ligoninę Vilniuje.

Per autoįvykį buvo apgadintas 1987 metų laidos automobilio variklio dangtis, stogas, priekinė pusė.

Vilniaus rajono kelių policijos jaunesnysis inspektorius Artūras Augūnas pirmadienį sakė BNS, kad vairuotojas galėjo nepastebėti gyvulio, kadangi buvo tamsus paros metas, kelias neapšviestas, karvė buvo juodos spalvos.

Karvės savininkę kelių policija baustų, jeigu ji būtų pririšusi gyvulį taip, kad jis galėjo išeiti ant kelio. Tačiau karvė buvo pririšta laukuose daug toliau nuo kelio ir įvykio vietos. Karvė tiesiog nutrūko nuo grandinės.

Įvykį tiria Vilniaus rajono kelių policija. Lietuvoje tai jau ne pirmas atvejis per pastaruosius keletą metų, kai per Lietuvos teritoriją vykdami Latvijos piliečiai užmuša vietos ūkininkų karves. Pernai liepą Latvijos prezidentės eskortas partrenkė Pasvalio rajono ūkininko karvę. Rugpjūtį mikroautobuso iš Latvijos vairuotojas važiuodamas užmušė staiga į kelią išbėgusią Molėtų rajono ūkininko karvę.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.