aA
JAV prezidentu išrinktasis respublikonas Donaldas Trumpas pareiškė visiškai „atsisakantys savo verslų“ – jis ketina visą savo laiką ir jėgas skirti prezidentinei veiklai. Anot D. Trumpo, JAV valdymas jam yra svarbesnis nei jo paties interesai, skelbia „The Independent“.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas
© AP / Scanpix

Milijardierius verslininkas ne kartą kritikuotas dėl nenoro atsisakyti verslo interesų – tai padaryti buvo raginamas jau rinkimų kampanijos metu. Jeigu nebūtų to padaręs, jo administracijai kiltų reali grėsmė jau pirmąją darbo dieną pažeisti šalies konstituciją.

Pats D. Trumpas sako, kad palikti verslo jo niekas nevertęs, esą tai jo paties sprendimas – jis elgiasi taip, kaip jam atrodo teisingiausia.

D. Trumpas neatskleidė, kaip atrodys pasitraukimo iš verslo mechanizmas, bet spėjama, kad greičiausiai visi verslo reikalai bus perleisti jo vaikams. Daugiau šia tema jis pažadėjo papasakoti per spaudos konferenciją gruodžio viduryje.

D. Trumpas iki šiandieninio sprendimo jau kelis kartus buvo įspėtas dėl gresiančio interesų konflikto.

Praeitą savaitę Baracko Obamos ir George W Busho darbo etikos teisininkų komanda kreipėsi į rinkikų kolegiją su prašymu dėl galimo interesų konflikto neskelbti D. Trumpo prezidento rinkimų nugalėtoju. Buvęs G. W. Busho darbo etikos tarybos vadovas Richardas Painteris ir buvęs B. Obamos darbo etikos tarybos vadovas Normanas Eisenas tvirtina, kad prezidentu išrinktasis D. Trumpas iki gruodžio 19 dienos privalo parduoti savo nekilnojamąjį turtą ir verslą.

George‘o Washingtono universiteto teisės profesorius Stevenas Schooneris sako, kad būsimojo prezidento įvairiose valstybėse esantys verslai gali baigtis „apkalta“, nes „užsienio valstybės moka pinigus „Trump Organisation“ naudodamosi jo viešbučiais“.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.