aA
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderiai neatsisako idėjos pensijas nuo kitų metų didinti 40 eurų, nors naujai paskirtas Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis dar neseniai sakė nežinantis, kaip tai reikėtų įgyvendinti.
S. Skvernelis neatsisako pažado pensininkams
© K.Kavolėlio nuotr.

„Šį pažadą mes privalėsime įgyvendinti ir tai garantuoja keli momentai. Pirma, pradėjus taikyti, vadinamąją, pensijų indeksavimo sistemą, dalimi pensijos padidės nuo sausio 1 dienos. Kalbant apie liepos 1-ąją, kad pasiektume tą 40 eurų pažadą, reikia surasti ir turėti, aišku, finansavimo šaltinį. Vyriausybėje ir programoje yra konkretūs pamąstymai, iš kur“, – sakė tiesioginėje DELFI konferencijoje viešėjęs paskirtasis premjeras Saulius Skvernelis.

Dar antradienį jis sakė susitikęs ir su naujais ministrais, su kuriais kalbėjo, kad tai yra visų jų atsakomybė – ne vien socialinės apsaugos ir darbo ar finansų srities specialistų.

„Pažadai, padalinti be konkrečių finansavimo šaltinių, turbūt suvokiame, kad, na, jie sunkiai įgyvendinami. Dėl to, jei žiūrėsime į valstybės valdymą horizontaliai – tai visos Vyriausybės reikalas – mes tuos pažadus turėsime įgyvendinti ir rasime, kaip“, – aiškino S. Skvernelis.

Tuo metu konferencijoje taip pat viešėjęs LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis pridūrė, kad tai – ne tik Vyriausybės, bet ir visuomenės rūpestis. Jis kreipėsi į slepiančius mokesčius, vartojančius kontrabandines prekes, pateisinančius šešėlinę ekonomiką ir aiškino besitikintis iš visų piliečių solidarumo.

DELFI primena, kad LVŽS kandidatas į socialinės apsaugos ir darbo ministrus Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“ vadovas L. Kukuraitis prisipažino nesąs įsigilinęs į šį klausimą.

„Reikia susirinkti Vyriausybei ir kartu spręsti, žiūrėti. Pats kabinetas turės įtakos Vyriausybės programos turiniui“, – pirmadienį po susitikimo su prezidente Dalia Grybauskaite žurnalistams sakė kandidatas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.