aA
Prezidentė Dalia Grybauskaitė žinojo, kad Juliui Pagojui atimta teisė vairuoti dėl to, kad jis buvo neblaivus. Vis dėlto, prezidentės pranešime teigiama, kad ši informacija nebuvo lemianti, kol nepaaiškėjo naujos detalės, dabar naujojo ministro likimą turės spręsti Saulius Skvernelis.
Julius Pagojus ir Dalia Grybauskaitė
Julius Pagojus ir Dalia Grybauskaitė
© DELFI / Karolina Pansevič

„Prezidentei buvo žinomas faktas, kad kandidatas yra praradęs teisę vairuoti. Konsultuojantis dėl kandidatūros skyrimo su paskirtuoju Ministru Pirmininku ši informacija nebuvo lemianti.

Naujai aiškėjančios detalės nemaloniai stebina, jas turės įvertinti kandidatą teikęs Ministras Pirmininkas“, - teigiama Prezidentės spaudos tarnybos komentare.

Žiniasklaidoje pasirodė įtarimų, kad J. Pagojus nuo policijos pareigūnų nuslėpė savo darbovietę. J. Pagojus pareigūnams įkliuvo 2015 m. pavasarį Nidoje, kada buvo sustabdytas patikrinimui reido metu ir alkotesteris parodė „truputį virš normos“. J. Pagojus pareigūnams nesakė, kad dirba teisingumo viceministru. Taip apie įvykį visuomenė nesužinojo – yla iš maišo išlindo tik J. Pagojui tapus ministru.

Iš J. Pagojaus metams buvo atimta teisė vairuoti, jos jis vis dar nėra atgavęs.

S. Svernelis DELFI konferencijoje teigė, kad tai senas įvykis.

„Tai nebuvo žinoma iš anksto, paaiškėjo tuomet, kai teisėsauga pateikė visą privalomą pateikti informaciją. Buvo vertintos aplinkybės, kurios buvo žinomos – dėl fakto, alkoholio kiekio. Tai buvo teikimas mūsų partnerių, socialdemokratų. Buvo priimtas sprendimas, kad jis gali būti ministru“, – situaciją įvertino jis.

Anot S. Skverneliaus, dabar nėra būtinybės nurodyti savo darbovietę, jei esi sustabdomas policijos.

J. Pagojus kadenciją baigiančioje Vyriausybėje ėjo teisingumo viceministro pareigas. 2014 metais jis dirbo teisingumo ministro Juozo Bernatonio patarėju, teisingumo viceministro pareigas ėjo nuo 2014 metų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.