aA
Parlamento vadovas „valstietisViktoras Pranckietis tikisi nuoseklaus paskirtosios Vyriausybės bendradarbiavimo su Seimui.
V. Pranckietis tikisi nuoseklaus Vyriausybės bendradarbiavimo su Seimu
© DELFI / Andrius Ufartas

„Mes, kaip ir deklaravome, taip ir dabar norėčiau kalbėti apie tai, kad ministrai turi būti profesionalai, kad jie turi profesionaliai įgyvendinti Vyriausybės programą, o tai reiškia, kad vis dėlto Vyriausybės programą tvirtina Seimas, ją kuria laimėjusios partijos, programa koalicinė. Norėčiau net neabejoti, kad ministrai tarnaus bendram tam reikalui – programos įgyvendinimui, t.y. bendradarbiavimas turi būti užtikrintas ir nuoseklus“, – interviu „Žinių radijui“ trečiadienį sakė Seimo Pirmininkas.

Dauguma ministrų yra nepartiniai, tačiau V. Pranckietis užtikrino, kad ministerijoms nevadovaus Seimo komitetų vadovai, kurie priklauso vienai ar kitai partijai.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį patvirtino 17-ąją Vyriausybę su visais ministrais, su kuriais susitiko.

Paskirtasis Premjeras Saulius Skvernelis į aplinkos ministrus pasiūlė Kęstutį Navicką, energetikos – Žygimantą Vaičiūną, finansų – Vilių Šapoką, krašto apsaugos – Raimundą Karoblį, kultūros – Lianą Ruokytę-Jonson (Jonsson), socialinės apsaugos ir darbo – Liną Kukuraitį, susisiekimo – Roką Masiulį, švietimo ir mokslo – Jurgitą Petrauskienę, sveikatos apsaugos – Aurelijų Verygą, ūkio – Mindaugą Sinkevičių, užsienio reikalų – Liną Linkevičių, vidaus reikalų – Eimutį Misiūną, žemės ūkio – Bronių Markauską, teisingumo – Julių Pagojų.

S. Skvernelio Vyriausybę ir jos programą dar turės patvirtinti Seimas.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.