aA
Išrinktasis JAV prezidentas Donaldas Trumpas sakė, kad antradienį Džordžijos Kongreso narį ir atvirą kadenciją baigiančio JAV prezidento Barako Obamos kritiką Tomą Price'ą paskirs sveikatos ir žmogiškųjų paslaugų sekretoriumi, rašo JAV laikraštis "USA today".
Tomas Price'as
Tomas Price'as
© Reuters/Scanpix

T. Price'as yra "nepaprastai kvalifikuotas prižiūrėti mūsų įsipareigojimą panaikinti ir pakeisti B. Obamos sveikatos priežiūros sistemą bei įvesti įperkamą ir prieinamą kiekvienam amerikiečiui sveikatos priežiūros sistemą", - sakė D. Trumpas.

Žinioms pasklidus pirmadienio naktį, buvęs JAV Atstovų Rūmų narys Newtas Gingrichas, dažnai patarinėjęs D. Trumpui, "Twitter" paskyroje rašė, kad T. Price'as bus puikus sveikatos ir žmogiškųjų paslaugų departamento sekretorius ir yra "tinkamas lyderis padėti Kongresui pakeisti B. Obamos sveikatos priežiūros sistemą".

Priimdamas paskyrimą, T. Price'as sakė, kad "dar daug reikės padaryti, siekiant užtikrinti, kad sveikatos priežiūros sistema būtų naudinga pacientams, šeimoms ir gydytojams; kad sistema vestų pasaulį ligų gydymo ir prevencijos link (...)".

T. Price'as dažnai kritikavo B. Obamos sveikatos priežiūros įstatymą, pasirašytą 2010 metais. 62 metų amžiaus politikas daktaro laipsnį įgijo Mičigano universitete ir karjerą pradėjo kaip chirurgas ortopedas. 1996 metais jis išrinktas į Jungtinių Valstijų Senatą.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.