aA
Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) kandidatu į teisingumo ministrus siūlomas Seimo narys Julius Sabatauskas stebisi koalicijos partnerių „valstiečių“ elgesiu, kai šie pareiškė, kad jo kandidatūra netinkama.
Julius Sabatauskas
Julius Sabatauskas
© DELFI / Andrius Ufartas

„Aš nežinau, kas čia vyksta. Matau, kad koalicijos partneriai arba pernelyg įsijautė į man nežinomą vaidmenį, arba išeina, kad mes esame lyg ir nebe partneriai“, – pirmadienį Seime žurnalistams sakė J.Sabatauskas.

LSDP vadovybė susirinko aptarti naujos kandidatūros į teisingumo ministrus, kai šios nominacijos atsisakė Darius Petrošius.

Pirmadienio rytą socialdemokratų valdyba nutarė, kad teiks Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininko J.Sabatausko kandidatūrą, bet ją sukritikavo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis bei paskirtasis premjeras Saulius Skvernelis. Anot jų, reikėtų jaunesnio, naujos kartos politiko.

„Čia ne argumentas. Ką tik Prancūzijoje kandidatu nuo Respublikonų partijos pirminiuose rinkimuose išrinko buvusį premjerą Francois Filloną (Fransua Fijoną), 62 metų. Man dar iki tokio amžiaus toli“, – kritiką įvertino 58 metų J.Sabatauskas.

Jis atmetė ir S.Skvernelio priekaištus dėl politikavimo.

„Aš kaip teisininkas vertinu ir teisiškai, ir politiškai įvairius įvykius“, – sakė socialdemokratas.

Socialdemokratas D.Petrošius pirmadienį išplatino pranešimą, kad atsiima kandidatūrą į teisingumo ministrus.

„Norėdamas apsaugoti savo šeimą ir užkirsti kelią tolimesnei šmeižto kampanijai, atsiimu savo kandidatūrą į teisingumo ministro postą“, – pareiškė jis.

Taip pat tokiu žingsniu D.Petrošius sako siekiantis apsaugoti būsimąją Vyriausybę „nuo nereikalingų intrigų bei trukdžių dirbti“.

Vienas iš „valstiečių“ atstovų Povilas Urbšys viešai išsakė abejones dėl D.Petrošiaus galimybių eiti šias pareigas. P.Urbšys kalbėjo apie galimas D.Petrošiaus šeimos sąsajas su prieštaringai vertinamu Tauragės verslininku Arūnu Pukeliu, pravarde Švinius. D.Petrošius dėl apie jį paskleistos informacijos kreipėsi į teisėsaugą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.