aA
Socialdemokratų partija palaiko savo nario ir į teisingumo ministrus pasiūlyto kandidato Dariaus Petrošiaus sprendimą atsiimti savo kandidatūrą.
Julius Sabatauskas
Julius Sabatauskas
© DELFI / Andrius Ufartas

"Mes visiškai neabejojame Dariaus Petrošiaus reputacija ir tikrai palaikome jo siekį apsaugoti būsimą Vyriausybę nuo nereikalingų trukdžių darbui", - sako LSDP vicepirmininkas Gediminas Kirkilas.

Iškart po D. Petrošiaus sprendimo nekandidatuoti į teisingumo ministro postą Socialdemokratų partija pasiūlė kitą savo kandidatą į formuojamos Vyriausybės narius.

"Julius Sabatauskas - Seime ėjęs Teisės ir komiteto pirmininko pareigas jau anksčiau partijoje buvo siūlomas kaip vienas iš galimų kandidatų. Manau, kad Ministrų kabinetas bus sėkmingai suformuotas ir nekils daugiau jokių nesutarimų tarp politinių partnerių", - teigia G. Kirkilas, šiuo metu užimantis Seimo vicepirmininko pareigas.

Socialdemokratai tiki, kad kaip fizinis asmuo D. Petrošius teismo keliu apgins savo garbę ir orumą po jam mestų įtarimų. Atsiimdamas savo kandidatūrą D. Petrošius teigia norintis užkirsti kelią tolesnei šmeižto kampanijai.

"Aš, kaip ir Premjeras Saulius Skvernelis, teigiu, kad šeima man svarbiau už postus ir karjerą. Tokiu savo žingsniu siekiu apsaugoti ir būsimąją Vyriausybę nuo nereikalingų intrigų bei trukdžių dirbti. Nenormalu, kai vieno ar kelių asmenų šmeižtas tampa įtakos įrankiu būsimajai Vyriausybei ir jos vadovui", - išplatintame pareiškime argumentuoja D. Petrošius.

J. Sabatauskas: tokio pasiūlymo negavau
© DELFI / Tomas Vinickas

Kaip ELTA jau skelbė, socialdemokratų kandidatui į teisingumo ministrus D. Petrošiui atsiėmus savo kandidatūrą, žiniasklaidoje į šias pareigas minimas socialdemokratas Seimo narys J. Sabatauskas sako tokio siūlymo negavęs.

"Kandidatas į ministrus yra tada, kada Ministras Pirmininkas pasiūlo, tokio siūlymo negavau, tokio siūlymo nesu sulaukęs. Kai sulauksiu, tada ir kalbėsime", - pirmadienio rytą sakė jis Eltai.

Vėliau žurnalistų kalbintas politikas dar kartą pakartojo, kad dar nesvarstė galimybės tapti ministru, "nes tokio pasiūlymo nėra".

Paklaustas, ar galėtų užimti teisingumo ministro pareigas, J. Sabatauskas sakė, kad jo darbo patirtis Seime yra pakankama. "Aš manau, kad turbūt galėčiau, nes patirtis darbo Seime, Seimo teisės ir teisėtvarkos komitete, yra, manyčiau, pakankama", - svarstė jis.

J. Sabatausko teigimu, apie jo galimą kandidatavimą į ministrus buvo kalbama socialdemokratų valdybos posėdyje, tačiau dėl naujos kandidatūros į teisingumo ministrus bus apsispręsta pirmadienį partijos prezidiumo posėdyje.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.