aA
Pirmadienio rytą po ilgų paieškų buvo rastas išvakarėse Antanave, Kazlų Rūdos rajone dingęs mažametis. Vietos gyventojams šeima, kurioje gyvena berniukas, yra gerai žinoma. Vaiko močiutė žurnalistams pasakojo, kad vaikas yra ūmaus būdo ir tėvams sunkiai sekasi jį auginti.
Naktį aštuonmetį patėvis išvarė iš namų, berniukas rastas tik ryte
Naktį aštuonmetį patėvis išvarė iš namų, berniukas rastas tik ryte
© DELFI (R. Achmedovo nuotr.)

„Jau tas vaikas ne pirmą kartą pabėga iš namų, turbūt kokį dešimtą ar daugiau. Jis mokėsi mokykloje, kurios mokytoja jo atsisakė. Jis ten vogdavo viską, iš kitų vaikų kuprinių. Tada jį pervedė į kitą mokyklą. Ir vasarą buvo pabėgęs, net dvi paras nebuvo. Kai mokėsi ankstesnėje mokykloje, negrįždavo nuolat. Autobusas kitus vaikus išvežioja, o jo nėra. Sunkiai su juo susitvarko“, - pasakojo berniuko senelė.

Vaikas dingo sekmadienį vėlai vakare. Pirminiais duomenis po konflikto su patėviu, vaikas buvo išvytas iš namų ir negrįžo. 23.35 val. Marijampolės apskr. VPK gautas moters pranešimas, kad apie 21 val. Kazlų Rūdos sav. Antanavo k. jos sugyventinis iš namų išvarė 8 metų sūnų.

Antanavo seniūnas Artūras Urbonas pasakojo, kad vaiko buvo ieškoma visą naktį. Paradoksalu, kad berniukas buvo rastas už 30 metrų nuo namų esančiame kaimyninio namo ūkiniame pastate. Tiesa, pačiame kaimynų name šiuo metų niekas negyvena.

Berniukas buvo užlipęs į antrą ūkinio pastato aukštą, kur įsisukęs į šieną ir prisidengęs kartono lakštais praleido visą naktį.

Ryte po suradimo Policijos departamentas papildė, kad apžiūrėję rastą vaiką medikai konstatavo kūno atšalimą, todėl išvežė vaiką į ligoninę.

„Kai naktį gavau informaciją apie dingusį berniuką, jau tuo metu Antanave dirbo keturi policijos ekipažai, buvo tikrinamas visas miestelis, visi gyvenami ir negyvenami pastatai. Į paiešką įsitraukė ir gyventojai.

Vaiką radome ryte nusprendę dar kartą patikrinti šalia namų esantį ūkinį pastatą. Kai buvome ten pirmą kartą, šaukėme berniuką vardu, tačiau jis neatsiliepė“ , - sakė A. Urbonas.

Šeima priklauso socialinės rizikos grupei, jų namuose lankosi soc. darbuotojai.

„Pagrindinės priežastys - girtavimas ir vaikų nepriežiūra. Šeimoje iš viso yra keturi vaikai: dvi vyresnės mergaitės, aštuonmetis ir dar jie turi vieną bendrą mažametį vaiką. Jau ne pirmas atvejis, kai šis vaikas pabėga. Jo mama dirba Marijampolės rajone, jis kartais bėgdavo pas ją. Stabdydavo pakeleivingas mašinas ir kažkur važiuodavo“ , - sakė A. Urbonas.

Socialiniai darbuotojai teigia, kad su šia šeima pradėta dirbti nuo šių metų pavasario.

„Darbuotojai laikas nuo laiko apsilanko jų namuose, palaiko ryšį telefonu. Šiaip šeimai trūksta socialinių įgūdžių. Berniuko tėvas gyvena Marijampolėje. Natūralu, kad su patėviu santykiai yra kitokie.

Turbūt berniukas bėgdavo pas tėvą. Mes nepastebėjome, kad jie turėtų didelių problemų. Vaikai bėga ir iš gerų šeimų. Tarp kitko, motina dalyvauja visokiuose projektuose, atvyksta ir į psichologo paskaitas, stengiasi susitvarkyti.“, - sakė Renata Andriuškiene, Kazlų Rūdos socialinės paramos centro direktorė.

Miestelio gyventojai pasakojo, kad ši šeima Antanave gerai žinoma. Kad berniukas kartkartėmis bėga iš namų kaimynams - ne naujiena.

„Negali sakyti, kad labai tiems vaikams blogai yra: ir pavalgę, ir aprengti. Kiek žinau, patėvis, kai išgerdavo, skriausdavo tą vaiką. Man atrodo jau šis berniukas buvo psichologiškai sugniuždytas. Jis kitoks nei kiti vaikai“, - pasakojo netoliese gyvenantis vyras.

„Jei būtų gerai namie, turbūt nebėgtų. Tai kur tada motina žiūri? Aš jos vietoje dabar tą vyrą nuogai išrengčiau ir išvyčiau į lauką, jei taip elgiasi“, - pykčio neslėpė gatvėje pakalbinta Vida.

„Šiaip tas vaikas labai protingas, galėtų siekti kažko. Bet va kažkas negerai turbūt šeimoje. Pats vaikas nepasisakydavo, kas jam negerai, nėra minėjęs, kad patėvis smurtavo. Dėl šio įvykio irgi kol kas nėra tiksliai aišku, kodėl vaikas atsidūrė naktį lauke neaprengtas. Tai paaiškės po policijos tyrimo.“, - kalbėjo seniūnas A. Urbonas.

Policijos duomenimis, iš šios šeimos iki šiol jokių signalų apie smurtavimą nebuvo gauta.

Seniūnas ne itin palankiai vertina patėvio asmenybę. A. Urbonas pasakojo, kad šeima gyvena nuomojame name.

„Mano akimis, patėvis yra arogantiškas, nevengia ir alkoholio. Būstas yra nuomojamas. Spalį jie kalbėjo, kad lyg bandys pirkti nuosavą būstą“, - sakė A. Urbonas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.