aA
Rusijos muitininkai ir saugumo pareigūnai sulaikė Lietuvos pilietį, vežusį 360 kg hašišo, pirmadienį pranešė Federalinės muitinės tarnybos (FTS) regioninis biuras.
Prie Rusijos ir Estijos sienos sulaikytas 360 kg hašišo vežęs Lietuvos pilietis
© Federalinės muitinės tarnybos nuotr.

Narkotikų kontrabandos siunta buvo sulaikyta Šumilkino muitinės poste šiaurės vakarinėje Pskovo srityje netoli sienos su Estija. Kvaišalų buvo rasta sunkvežimyje, važiavusiame iš Lietuvos į Rusiją. Sunkvežimio vairuotojas – 1972 metais gimęs Lietuvos pilietis.

„Vykdant nusikaltimų prevencijos priemones priekabos krovinių skyriuje buvo aptikta rėmo konstrukcijos pakeitimų. Konkrečiai, jo viršutinėje dalyje buvo įrengta slaptavietė, kurioje buvo sudėti izoliacine juosta apvynioti stačiakampiai paketai su kieta medžiaga. Jos mėginiai buvo nusiųsti ištirti“, – sakoma FST pranešime.

Atlikus tyrimą nustatyta, kad augalinės kilmės medžiaga yra hašišas. Bendras rastų narkotikų kiekis – 360 kilogramų.

Sulaikytam vairuotojui iš Lietuvos iškelta byla dėl didelio masto narkotikų kontrabandos gabenimo. Tyrėjai aiškinasi, kokie kiti asmenys susiję su šio nusikaltimo organizavimu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.