aA
Rusijos diplomatai ir žmonės su rusiškomis karinėmis uniformomis dalyvavo neonacistinės Vengrijos organizacijos „Vengrijos nacionalinis frontas“ (MNA) atstovų treniruotėje. Tai pranešė „The Financial Times“, remdamasis Vengrijos specialiųjų tarnybų duomenimis.
FT: Rusijos diplomatai palaikė ryšius su Vengrijos neonacistais
© Reuters/Scanpix

Vienas iš MNA lyderių 76 metų Istvanas Gyorkosas šiuo metu yra suimtas už policininko nužudymą.

Leidinio duomenimis, organizacijos lyderių susirašinėjimas leidžia daryti išvadą, kad jie gaudavo finansinę paramą iš Rusijos.

Šaltiniai Vengrijos specialiosiose tarnybose žurnalistams pranešė, jog oficialiajam Budapeštui buvo žinoma apie šiuos ryšius. Bet šalies valdžia nusprendė nekelti šio klausimo, būgštaudama, kad Rusija atsisakys bendrų su Vengrija ekonominių projektų. Omenyje turimi dujų tiekimas ir dviejų reaktorių statyba Pakšo atominėje elektrinėje.

MNA – neįregistruota sukarinta Vengrijos organizacija, aktyviai verbuojanti jaunimą į savo gretas. Ji buvo įkurta dar 1989 metais kaip karinė-sportinė jaunimo organizacija. MNA nariai yra kraštutinių dešiniųjų pažiūrų, laiko viena didžiausių šalies problemų čigonų mažumą ir gina vengrų mažumos Serbijoje, Rumunijoje bei Slovakijoje interesus.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.