aA
Pirmadienį Vilniaus Jono Basanavičiaus gimnazijoje bus pristatoma nauja Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos išleista mokomoji knyga „Šalies saugumas ir gynyba“, skirta vyresnių klasių moksleiviams.
Lietuvos ir JAV karinės pratybos Klaipėdos rajone
Lietuvos ir JAV karinės pratybos Klaipėdos rajone
© M.Milinio nuotr.

Gimnazijos auklėtiniai dalyvaus atviroje pamokoje-diskusijoje apie šalies saugumą ir gynybą.

Susitikime su moksleiviais dalyvaus laikinai einantis krašto apsaugos ministro pareigas Juozas Olekas, Karo akademijos viršininkas plk. Raimundas Matulis ir kiti kariuomenės atstovai. Viena iš leidinio autorių supažindins, kokie leidinyje nagrinėjami klausimai yra aktualūs ir įdomūs moksleiviams ir visai Lietuvos visuomenei. Akademijos karininkai tiesiogiai galės atsakyti į vaikų klausimus, kuriuos jie dažnai iškelia per pilietinio ugdymo ir istorijos pamokas.

Mokomosios knygos „Šalies saugumas ir gynyba“ tikslas – suteikti moksleiviams žinių apie nacionalinį saugumą ir šalies gynybą, kurios yra būtinos kiekvienam valstybės piliečiui. Mokyklų bendrojo ugdymo programose nėra atskiro mokomojo dalyko, skirto šalies saugumui ir gynybai, todėl šis vadovėlis papildys kitų mokomųjų dalykų turinį. Moksleiviai galės praplėsti akiratį ir geriau suvokti įvairius procesus, vykstančius visuomenės politiniame, ekonominiame ir socialiniame gyvenime. Todėl šios žinios galės būti panaudotos per pilietiškumo pagrindų, istorijos, geografijos ir kitų mokomųjų dalykų pamokas.

Šiame moksleiviams skirtame leidinyje pirmą kartą pristatomos koncentruotos žinios apie Lietuvos Respublikos krašto apsaugos sistemą, Lietuvos kariuomenę ir šalies gynybos principus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.