aA
“Eidos Interactive” specialiai olimpiadai išleido oficialų jai skirtą žaidimą “Sydney Olympics 2000”. Ir reikia pripažinti, kad mėgstantys sportuoti maigydami klavišus šiuo žaidimu tikrai nenusivils.
Sydney Olympics 2000
Pirmasis dalykas, kurį reikėtų paminėti – išskirtinai gera žaidimo grafika. Visi atletai juda itin realistiškai.

Žaidime yra 12 sporto rūšių kuriose dėl medalių varžosi 32 šalių atstovai. Galima pasirinkti vieną iš trijų žaidimų tipų – olimpinį, pavienį ir treniruočių režimu. Žaidžiant pastaruoju režimu išmokstama įgūdžių, būtinų norint pasiekti įtikinamesnių rezultatų bet kuriame iš pirmųjų žaidimo tipų.

Sportininko valdymas visose sporto šakose yra labai panašus, todėl pradedant žaisti naują sporto šaką nereikės klaidžioti po klaviatūra ieškant kiekvieno klavišo funkcijų.

Manoma, kad žaidimo sugebėjimas atvaizduoti žmogaus judesį yra šiai dienai pats geriausias. Rodant sportininką, pasiruošusį rungčiai, jo veidas būna lyg akmeninis, be jokių emocijų, tuo tarpu visi kūno raumenys, nesvarbu, ar tai būtų kojos, rankos, ar liemuo, yra puikiai nupiešti.

Virtualūs sportininkai galės varžytis 100 metrų sprinte, 110 metrų bėgime su kliūtimis, kūjo sviedime, ieties metime, trišuolyje, šuolyje į aukštį, 100 metrų plaukime laisvu stiliumi, šuoliuose nuo 10 metrų aukščio tramplino, vienviečių kajakų slalome, super sunkios kategorijos sunkiosios atletikos rungtyse, olimpinėse dviračių sprinto lenktynėse bei šaudyme.

Visos sporto šakos išskirstytos pagal lytis (neskaitant sunkiosios atletikos, kurios rungtyse moterys nedalyvauja).

Bet žaidimas turi ir nedidelių trūkumų. Pavyzdžiui, irklavimo rungtyje vanduo panašesnis į padūmavusį orą, o ne į realistišką vandenį. Kitas trūkumas, nesvetimas jokiam įspūdingiau atrodančiam žaidimui, yra nemaži reikalavimai kompiuteriui. Žaisti su kompiuteriu, kurio procesoriaus taktinis dažnis yra mažesnis, nei 350 MHz neverta, be to, būtina galingas trimačio vaizdo spartintuvas.

Kita vertus, žaidimas reikalauja itin mažai vietos diskiniame kaupiklyje. Pakaktų netgi 5 MB vietos diskiniame kaupiklyje, o maksimalus kiekis, kurio riekia žaidimo įdiegimui, yra 467 MB.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.