aA
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis, išrinktas Seimo narys Ramūnas Karbauskis žada, kad naujame Seime mažės Seimo vicepirmininkų skaičius, ir jie neturės automobilių su vairuotojais.
Ramūnas Karbauskis, Saulius Skvernelis
Ramūnas Karbauskis, Saulius Skvernelis
© DELFI / Andrius Ufartas

"Dviem Seimo Pirmininko pavaduotojais sumažės. Seimo valdyboje bus 6 žmonės. Mes nusprendėme, kad ateityje Seimo Pirmininko pavaduotojai neturės Seimo automobilio ir vairuotojo, kaip dabar buvo šioje kadencijoje, nes prie kiekvieno pavaduotojo buvo "pririštas" automobilis su vairuotoju", - po pirmadienį vykusių derybų su Socialdemokratų partijos atstovais žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Šiuo metu Statute numatyta, kad Seimo Pirmininko pavaduotojų yra ne daugiau kaip septyni.

R. Karbauskis naujos kadencijos Seime žada reformuoti ir kai kuriuos Seimo komitetus. Seime turėtų atsirasti atskiras Kultūros komitetas. Šiuo metu Seime yra Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas.

Anot R. Karbauskio, yra minčių ir apie galimą komitetų jungimąsi. Informacinės visuomenės plėtros komitetas galėtų būti sujungtas su Ekonomikos komitetu.

R. Karbauskis užtikrino, kad Seimo komitetų skaičius neturėtų padidėti.

Jo teigimu, Seimo Antikorupcijos komisijai ir Audito komitetui valdantieji nevadovaus. "Mes laikysimės to reikalavimo, kad Audito komitetas tikrai nepriklausys valdančiajai daugumai", - sakė R. Karbauskis.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.