aA
Didžiosios Britanijos gyvūnų teisių gynėjai šeštadienį protestavo prieš garsiausias pasaulyje Didžiąsias nacionalines žirgų lenktynes ir ragino britus nedalyvauti kasmetiniame totalizatoriuje.
Demonstrantai, dar labiau įaudrinti šią savaitę įvykusios penkių žirgų žūties Eintrio hipodrome, privertė ant kojų sukilti Liverpulio policiją, prižiūrėsiančią, kad varginantis žirgų ištvermės išbandymas nebūtų nutrauktas.

Kovotojai už gyvūnų teises būriavosi prie Eintrio hipodromo įėjimų, ir 50 tūkstančių žiūrovų dalino agitacinius lapelius.

Gyvūnų teisų koalicijos narys Andrew Stevensas (Endrius Styvensas) sakė: "Kasmet žirgų lenktynėse žūsta 300 žirgų. Šiose varžybose jau žuvo penki. Tai nėra nekalta žmonių užgaida. Tikra yra tik tai, kad šiandien žus žirgai".

Aktyvistai ragino boikotuoti Didžiosios Britanijos totalizatorius ir netgi užsipuolė iš Londono į Liverpulį traukiniu vykusius žirgų lenktynių gerbėjus.

Tvarką prižiūrėjo daugybė policijos pareigūnų. Lenktynių žiūrovai buvo kruopščiai apieškoti, o jų daiktai peršviesti rentgeno aparatais, panašiais į naudojamus oro uostuose. Tribūnas apieškojo policijos šunys.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.