aA
Premjero Andriaus Kubiliaus neišgąsdino perspektyva plačiau atverti Vyriausybės piniginę, kad sumokėtų žadėtas premijas Sidnėjaus olimpinių žaidynių medalininkams.
"Viskas pagal planą", spaudos konferencijoje pirmadienį sakė A. Kubilius, sužinojęs, kad disko metikas Virgilijus Alekna tapo jau antruoju Lietuvos sportininku, Sidnėjuje pelniusiu olimpinį aukso medalį.

Kaip žinoma, Vyriausybė pažadėjo skirti po 400 tūkst. litų aukso medalį iškovojusiems Lietuvos olimpiečiams, sidabro medalininkams pažadėta po 200 tūkst., bronzos - 150 tūkst. litų. Prizininkų treneriams Vyriausybė pažadėjo pusę to, kas skiriama jų auklėtiniams

A. Kubilius pirmadienį sakė, jog dalis apdovanojimams reikalingų pinigų yra sutaupyta Kūno kultūros ir sporto departamento.

A. Kubilius nekonkretizavo, kokia tvarka bus apdovanojami olimpiados medalininkai.

Paklaustas, ar nesigaili dalijęs dosnius pažadus olimpiečiams, premjeras sakė, kad Lie tuvai labai svarbus jo vardo garsinimas, o olimpiečiai yra "geras pavyzdys mūsų jaunajai kartai, kuri kartais nuklysta klystkeliais".

Aukso medalį, be V. Aleknos, jau laimėjo šaulė Daina Gudzinevičiūtė. Olimpinę bronzą iškovojo irkluotojos Birutė Šakickienė bei Kristina Poplavskaja.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.