aA
Iš naujojo Seimo sekmadienį pašalintas partijos „Tvarka ir teisingumas“ narys Kęstas Komskis pareiškė, kad Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sprendimas priimtas, viršijant jos įgaliojimus. Jis teigia ginsiantis savo interesus tiek Lietuvos, tiek tarptautiniuose teismuose.
Kęstas Komskis
Kęstas Komskis
© DELFI / Tomas Vinickas

„Esu įsitikinęs, kad VRK, ignoruodama teisės viršenybės principą, šiurkščiai pažeidė mano pilietines teises, todėl visomis priemonėmis ginsiu savo teisėtus interesus, reikalausiu asmeninės atsakomybės iš tų, kurie organizavo šią purviną šmeižto kampaniją prieš mane bei partiją“, - rašoma K. Komskio pranešime spaudai.

Anot jo, VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas paskleidė melagingas žinias, kurios padarė žalos partijos ir jo asmeninei reputacijai.

„Zenonas Vaigauskas dėl man nežinomų priežasčių iš anksto buvo užėmęs šališką poziciją mano atžvilgiu, po rinkimų žiniasklaidos priemonėse grasino eliminuoti partijos kandidatų sąrašą, tendencingai pasisakė dėl jos iškovotų mandatų galimo perskirstymo kitoms politinėms jėgoms“, - rašoma K.Komskio pranešime.

Jo teigimu, VRK sprendimas yra politinis, kurio motyvai esą nėra iki galo suprantami: „Tai turės nustatyti tiek Lietuvos, tiek tarptautinės teisminės instancijos“.

„Tvarkos ir teisingumo“ atsakingasis sekretorius Almantas Petkus sekmadienį sakė, kad galimas balsų pirkimas Šilutės apygardoje buvo provokacija, o partija pirmadienį pradės diskusijas dėl to, kas įvyko.
Komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas tvirtino, jog buvo šiurkščiai pažeistas rinkimų įstatymas - perkami balsai vienmandatėje ir daugiamandatėje rinkimų apygardoje.

VRK, susipažinusi su ikiteisminio tyrimo medžiaga, sekmadienį vienbalsiai panaikino K. Komskio pirmumo balsus per partijos sąrašo reitingavimą rinkimuose ir išbraukė jį iš „tvarkiečių“ kandidatų sąrašo. Prokurorai neleido viešinti tyrimo medžiagos, argumentuodami, kad tai pakenktų tyrimui.

K. Komskis komisijai nurodė su balsų pirkimu niekaip nesusijęs, apie jį žinantis tik iš žiniasklaidos, sakė tai esant provokacija. Policijai paskelbus apie ikiteisminį tyrimą Šilutėje, jis paskelbė stabdantis narystę partijoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.