aA
Vidutinis girtumas – toks teismo medicinos ekspertų verdiktas penktadienį paskelbtas rinkimų naktį tikrą spektaklį surengusiam Vidmantui Pilviniui, vadovavusiam rinkimų į Seimą procesui Lazdijų ir Druskininkų savivaldybėse.
Rinkimų naktį dirbusio apygardos komisijos pirmininko kraujyje – 1,76 promilės alkoholio
© Telšių aps. VPK

Lazdijų – Druskininkų vienmandatės apygardos rinkimų komisijos pirmininkas, Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos deleguotas Lazdijų rajono savivaldybės administracijos Investicijų skyriaus vedėjas Vidmantas Pilvinis rinkimų naktį darbe buvo neblaivus.

Penktadienį Lazdijų rajono policijos komisariato pareigūnai gavo pirminius kraujo tyrimo rezultatus dėl rinkimų naktį, iš spalio 23-osios į 24-ąją, paimtą kraujo mėginį.

Kaip DELFI sakė Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato, kuriam pavaldus Lazdijų rajono policijos komisariatas, atstovė Kristina Janulevičienė, penktadienį pareigūnai gavo pirminius kraujo tyrimo rezultatus iš Valstybinės teismo medicinos tarnybos Vilniuje.

„Pirminiais duomenimis, paimtame Vidmanto Pilvinio kraujo mėginyje buvo nustatytas 1,76 promilės girtumas. Tai atitinka vidutinį girtumo laipsnį“, - sakė pareigūnė.

Iš vienuolikos komisijos narių tą naktį lengvas girtumas nustatytas dar trims asmenims: partijos „Tvarka ir teisingumas“ deleguotam Valdui Mikalskiui, socialdemokratų atstovui Vilhelmui Garuckui ir apygardos komisijos pirmininko pavaduotojai, Druskininkų savivaldybės administracijos direktorės Vilmos Jurgelevičienės į komisiją deleguotai Vaivai Kirkauskienei.

Dar vienas komisijos narys – Lazdijų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus į komisiją deleguotas Lazdijų rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistas Dalius Mockevičius, pamatęs policijos pareigūnus – pabėgo iš pastato.

Apygardos rinkimų komisijos pirmininką Vidmantą Pilvinį policijos pareigūnai surado jo darbo kabinete miegantį užsikniaubus ant rašomojo stalo. Vyras iš pažiūros atrodė itin neblaivus, tačiau pasitikrinti alkotesteriu atsisakė, todėl patrulių automobiliu buvo pristatytas į Lazdijų ligoninę blaivumui patikrinti. Policijos pareigūnai V. Pilvinį nuvežė į Lazdijų ligoninės Priėmimo skyrių. Čia vyras nuo blaivumo patikrinimo pasislėpė pabėgdamas nuo policininkų ir užsirakindamas ligoninės izoliatoriuje. Teko laužti patalpos duris.

Kaip informavo policijos atstovė K. Janulevičienė, šiuo metu pradėta administracinė teisena V. Pilvinio atžvilgiu dėl teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų nevykdymo.

Dėl apygardos komisijos pirmininko veiksmų pradėtas tyrimas ir Vyriausioje rinkimų komisijoje (VRK). Pasak VRK vadovo Zenono Vaigausko, V. Pilviniui gresia neeilinė atestacija, kuriam laikui bus uždrausta teisė dirbti rinkimų komisijose, taip pat vyras negaus komisijų pirmininkams priklausančio priedo prie atlyginimo.

Lazdijų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Audriaus Klėjaus teigimu, valstybės tarnautojo elgesį vertins ir savivaldybės Etikos komisija.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.