aA
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Seimo narė Agnė Bilotaitė atleidžia iš padėjėjo pareigų politologą Vytautą Sinicą. Politikė teigia, kad keliai išsiskiria dėl to, kad V. Sinica viešai reiškia su ja nesuderintą nuomonę apie partiją, bet daugelis žmonių tokią nuomonę tapatina su jos pačios pozicija.
Vytautas Sinica, Agnė Bilotaitė
Vytautas Sinica, Agnė Bilotaitė
© DELFI montažas

„Viskas susiję su jo išsakyta pozicija. Kadangi jis yra politologas ir nepriklausomas žmogus, nėra partijos žmogus, išsakė savo poziciją partijos atžvilgiu, kuri visiškai nesutampa su mano. Kadangi žmogus dirba pas mane, su manimi, tai jo pozicija tapatinama su mano“, - sako A. Bilotaitė.

Konservatorė sako fiziškai negalinti iškart atleisti žinomo politologo, bet jau paprašė, kad V. Sinica parašytų pareiškimą išeiti iš darbo.

V. Sinica DELFI parašė komentarą „Apie nugalėtojus ir pralaimėtojus“, kuriame buvo kritikuojamas Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atsinaujinimas ir partijos lyderis Gabrielius Landsbergis.

„Mes nekalbėjome apie tokios nuomonės publikavimą. Aš puikiai suprantu, kad Vytautas turi savo poziciją, jis yra politologas, aš jį labai gerbiu, jis yra labai kompetentingas, protingas žmogus, jo pažiūros gali skirtis, bet kadangi dirba su manimi komandoje, o aš esu partijos narė, tai tokie dalykai vis tiek turėtų būti paderinami arba žmogus turėtų būti visiškai nepriklausomas, nedirbantis su kažkuria komanda“, - sako A. Bilotaitė.

Pats V. Sinica sako, kad dirbdamas pas A. Bilotaitę visą kadenciją stengėsi tiesiogiai viešumoje nekomentuoti konservatorių ir jų veiksmų.

„Tačiau dabar, pasibaigus rinkimams, parašyti tai, ką galvoju apie TS-LKD vadovybės klaidas, atrodė svarbu, juo labiau kad šiomis dienomis sprendžiasi koalicijos formavimo klausimas. Todėl paskelbiau tekstą, kuris, žinoma, stato A. Bilotaitę į nepatogią padėtį, dėl ko man labai apmaudu. Jokių savo tekstų, kaip ir šio, su darbdaviu niekada nederinau", - teigia V. Sinica.

Politologas sako matęs, kad po jo teksto A. Bilotaitę užplūdo partiečių kritikos ir įtarimų lavina ar net agresyvus puolimas.

„Negaliu suprasti, kodėl partijoje, kur pirmininkas gali turėti kitą nuomonę nei pati partija ir tai laikoma demokratijos požymiu, partijai nepriklausantis padėjėjas negali turėti kitos nuomonės nei Seimo narys. Kaltinti kitą žmogų dėl mano teksto yra nepagrįstas ir žemo lygio elgesys", - sako V. Sinica.

„Tačiau taip susiklostė, kad šį rudenį pradėjau studijas filosofijos doktorantūroje ir bet kuriuo atveju mažinausi etatą valstybės tarnyboje, tad palyginti neskausmingas sprendimas kilusioje situacijoje buvo tiesiog visai išeiti iš šių pareigų. Tikiuosi tai išsklaidys bet kokias abejones, kad mano tekste išsakytas ne A. Bilotaitės, o tik mano paties rinkiminės situacijos vertinimas", - reziumuoja politologas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.