aA
Filipinų prezidentas Rodrigo Duterte išvyksta iš Japonijos, taip ir nesusitikęs su imperatoriumi Akihito, nes jų planuotas susitikimas buvo atšauktas dėl imperatoriaus dėdės mirties.
Rodrigo Duterte
Rodrigo Duterte
© AP/Scanpix

R. Duterte anksčiau ketvirtadienį pasiūlė Japonijai rengti bendras karines pratybas ir pakartojo, kad jam būnant prezidentu tokios pratybos nevyks su amerikiečiais.

R. Duterte pateikė tokį pasiūlymą per savo vizitą pas pakrančių apsaugos pareigūnus ir stebėjo jų pratybas viename iš patrulinių laivų, kuriuos Tokijas yra pažadėjęs perduoti Filipinams, siekdamas sustiprinti šalies jūrų pajėgas, regione tvyrant įtampai dėl ginčijamų teritorijų Pietų Kinijos jūroje.

Filipinų prezidentas kritikavo JAV užsienio politiką ir stengėsi pagerinti ryšius su Pekinu, siekdamas užglaistyti teritorinį ginčą.

Trečiadienį jis pareiškė norintis, kad užsienio valstybių kariai per artimiausius dvejus metus pasitrauktų iš jo šalies, turėdamas galvoje JAV karius.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.