aA
Japonija, Jungtinės Valstijos ir Pietų Korėja ketvirtadienį susitarė dirbti kartu, siekiant daryti didesnį spaudimą Šiaurės Korėjai, kad ši atsisakytų savo branduolinės ir raketų programos, sakė Japonijos užsienio reikalų ministro pavaduotojas Šinsukė Sugijama (Shinsuke Sugiyama), skelbia agentūra "Reuters".
Japonija, JAV ir Pietų Korėja darys didesnį spaudimą Šiaurės Korėjai
© Vida Press

Šiais metais Korėjos pusiasalyje tvyrojo ypač didelė įtampa, atsiradusi nuo pat metų pradžios. Sausį Šiaurės Korėja atliko ketvirtąjį branduolinį bandymą ir vėliau paleido palydovą, atliko ne vieną įvairių raketų bandymą, o praėjusį mėnesį - penktąjį ir galingiausią branduolinį bandymą. Visi šie veiksmai atlikti nepaisant tarptautinių sankcijų.

„Mes dar kartą pabrėžiame būtinybę didinti spaudimą Šiaurės Korėjai, kad šalis atsisakytų branduolinių ir raketų tobulinimų bei paverstų pusiasalį nebranduoline zona“, - sakė ministro pavaduotojas.

Jis kalbėjo po Tokijuje vykusio susitikimo su JAV valstybės sekretoriaus pavaduotoju Antony Blinkenu ir Pietų Korėjos užsienio reikalų ministro pavaduotoju Limu Sung-namu.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.