aA
Trečiadienį Kauno apygardos teisme 21 metų marijampolietis Neimantas Šarkauskas išgirdo teismo nuosprendį. Vyras kaltintas itin žiauriu nusikaltimu, kuomet išgertuvių metu peiliu nužudė du bejėgiškos būklės žmones.
Neimantas Šarkauskas
Neimantas Šarkauskas
© DELFI (R. Achmedovo nuotr.)

Teismas N. Šarkauskui buvo negailestingas. Vyras kalėjime praleis 18 metų. Taip pat nužudytojų artimiesiems kiekvienam priteista po 15 tūkst. eurų neturtinės žalos. Iš viso N.Šarkauskui nukentėjusiems reikės sumokėti apie 80 tūkst. eurų. Aukų artimieji prašė teismo priteisti apie 500 tūkst. neturtinės žalos.

DELFI primena, kad praėjusių metų kovo mėnesį N. Šarkauskas girtavo su garbaus amžiaus (1930 m. gim.) moterimi ir jos sūnumi. Išgertuvių metu girtas vaikinas sugalvojo planą apiplėšti namo savininkus. Po išgertuvių N. Šarkauskas tyčia mažiausiai 33 kartus dūrė peiliu buvusiai bejėgiškoje būklėje dėl sunkaus girtumo bei amžiaus moteriai į įvairias kūno vietas, ko pasekoje ji įvykio vietoje mirė.

Iš karto po moters nužudymo, priėjęs prie tame pačiame name, kambaryje lovoje gulinčio bejėgiškoje būklėje dėl sunkaus girtumo esančio vyro, ir tyčia mažiausiai 29 kartus peiliu dūrė nukentėjusiajam į įvairias kūno vietas, ko pasekoje vyras įvykio vietoje mirė. Po šių veiksmų, pagrobė svetimą turtą – mobilaus ryšio telefoną, auksinius auskarus, iš garažo pagrobė automobilį.

Kaltinamasis kaltę pripažino, atsiprašė nukentėjusiųjų.

"Nenoriu prisiminti tos dienos, nes susigadinau gyvenimą", - apklausos metu kalbėjo N. Šarkauskas.

Vaikinas pasakoja, kad lemtingą dieną ėjo pas pažįstamus išgerti, nusinešė alkoholio - brendžio ir vyno. Tuo metu namuose buvo dar du vyrai ir jie visi kartu gėrė. Vėliau vyrai išėjo, o toliau girtavo tryse. Šeimininkas nuėjo į miegamąjį miegoti, o N. Šarkauskas liko su senole virtuvėje. Močiutė nusisuko ir N. Šarkauskas paėmęs peilį dūrė jai į nugarą.

"Nesuprantu, nesuvokiu, kodėl taip pasielgiau", - teisme kalbėjo N. Šarkauskas.

Nuosprendį per 20 dienų galima apskųsti.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.