aA
Viename svarbiausių JAV prezidento rinkimų kampanijos mūšio laukų, Floridos valstijoje, kur Hillary Clinton ir Donaldas Trumpas žengia koja kojon, prasidėjo išankstinis balsavimas balsavimo punktuose, praneša BBC.
D. Trumpas ir H. Clinton
D. Trumpas ir H. Clinton
© Reuters/Scanpix

Šioje valstijoje tiek D. Trumpas, tiek H. Clinton vis dar aktyviai siekia į savo pusę palenkti rinkėjus.

Išankstinis balsavimas paštu Floridoje vyksta jau kelias savaites. Savo pilietinę valią tokiu būdu jau išreiškė per milijonas žmonių.

Remiantis naujausiais televizijos tinklo CBS ir rinkos tyrimų bendrovės „YouGov“ atliktos apklausos duomenimis, H. Clinton Floridoje lenkia D. Trumpą trimis procentiniais punktais. Apklausa parodė, kad buvusią valstybės sekretorę palaiko 46 proc., o D. Trumpą – 43 proc. apklaustųjų.

D. Trumpas, savaitgalį praleidęs Floridoje, planavo susitikti su didesniu skaičiumi rinkėjų nei jo varžovė. „Mes laimėsime šioje didžioje Floridos valstijoje ir atsikovosime Baltuosius rūmus“, – sekmadienį Neapolio mieste vykusiame susitikime su rinkėjais sakė D. Trumpas.

Tačiau naujausių apklausų duomenimis, H. Clinton pirmauja prieš savo Respublikonų partijos varžovą tiek visos šalies mastu, tiek ir keliose itin svarbiose valstijose.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.