aA
Pirmadienį Kauno apylinkės teismas pustrečių metų laisvės atėmimo bausme nuteisė 22 m. Nigerijos pilietį D. N., kuris pripažintas kaltu dėl lietuvės išžaginimo.
Kaune po merginos išžaginimo lyg kine sulaikytas juodaodis įtikinėjo, kad jį apkalba
© Kas vyksta Kaune nuotr.

Bylos duomenimis, 2015 m. gruodžio 12 d. D. N., panaudodamas prieš nukentėjusiąją smurtą, išžagino Prancūzijos piliečio, su kuriuo kartu nuomojosi butą Kauno centre, merginą.

Teismas praneša, kad tai nutiko nukentėjusiajai po vakarėlio pasilikus miegoti pas draugą, kuris kitos dienos rytą išskubėjo į oro uostą ir paliko ją miegančią savo kambaryje.

Nors kaltinamasis tiek ikiteisminio tyrimo metu, tiek teisiamojo posėdžio metu neigė lytiškai santykiavęs su nukentėjusiąja, tačiau šiuos jo argumentus paneigia tarpusavyje sutampantys nukentėjusiosios ir liudytojų parodymai. Jo kaltę patvirtina ir atliktas DNR tyrimas.

Kaltinamasis D. N. teismą bandė įtikinti, kad nukentėjusioji siekė jį apkalbėti, tačiau byloje esantys įrodymai tik dar kartą patvirtina, kad mergina nemelavo ir neturėjo tikslo jo apkaltinti sunkaus nusikaltimo padarymu.

Teismas, skirdamas D. N. bausmę, atsižvelgė į tai, kad jis padarė sunkų nusikaltimą, veikė tiesiogine tyčia, todėl bausmės tikslai gali būti pasiekti tik paskyrus kaltinamajam realią laisvės atėmimo bausmę.

Nukentėjusioji už patirtus išgyvenimus, stresą ir fizinį skausmą buvo pareiškusi civilinį ieškinį, kurį teismas visiškai tenkino ir priteisė 2 000 eurų neturtinę žalą.

Šį nuosprendį per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.