aA
Premjeras Algirdas Butkevičius sako, kad prie nepakankamo Seimo narių skaičiaus balsuojant dėl Darbo kodekso pataisų prisidėjo ir konservatoriai, kurie šį dokumentą išnaudojo rinkimų tikslais.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius
© DELFI / Domantas Pipas

"Viena pagrindinė nuomonė. Aš manau, kad dar galėtų (konservatoriai. - ELTA) iki antrojo rinkimų turo aiškinti visuomenei, kad esą Darbo kodekso, kuris buvo pažadėtas patobulinti, nepavyko pataisyti", - trečiadienį žurnalistams Vyriausybėje teigė premjeras, paklaustas, kodėl nepavyko surinkti pakankamo parlamentarų skaičiaus.

Anot A. Butkevičiaus, Socialdemokratų frakcijos posėdyje taip pat bus aiškinamasi, kodėl į balsavimą neatėjo ir socialdemokratų Seimo nariai.

Darbuotojams palankesnių nuostatų Darbo kodekse Seimui antradienį nepavyko priimti, nes į plenarinių posėdžių salę susirinko 63 parlamentarai iš 71 reikalingo. Tarp svarstytų nuostatų buvo ir darbo sutarties aiškinimas darbuotojo naudai kilus neaiškumams, nenustatytos apimties darbo sutarčių atsisakymas, papildomos atostogos už nepertraukiamą darbą toje pačioje darbovietėje.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.