aA
Iš Darbo partijos po nesėkmingų rinkimų rezultatų pasitraukusi Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė nelinkusi sutikti su partijos įkūrėju europarlamentaru Viktoru Uspaskichu, kad „darbiečiai“ sužlugdė partiją, ir prasitaria, kad jau sulaukusi keleto naujų darbo pasiūlymų.
Loreta Graužinienė
Loreta Graužinienė
© DELFI / Tomas Vinickas

Pasak L. Graužinienės, V. Uspaskichas, būdamas partijos įkūrėjas, turi teisę pasakyti vienas ar kitas klaidas, kurias partiją padarė per šią Seimo kadenciją. Seimo Pirmininkė teigė gerbianti jo nuomonę, bet su ja visiškai nenori sutikti.

„Nevisiškai noriu sutikti su argumentacija, kai jis pasakė, kad Darbo partijos frakcija visiškai nieko nepadarė. Tai yra netiesa“, – interviu „Žinių radijui“ sakė L. Graužinienė.

Politikės teigimu, „darbiečiai“ ištesėjo rinkėjams duotus pažadus – beveik pavyko padidinti minimalią mėnesinę algą iki žadėtų 1509 litų, buvo atstatytos per krizę 2008 metais sumažintos senatvės pensijos ir nurėžtas darbo užmokestis.

„Minimalios algos pakėlimą beveik pavyko įgyvendinti. Gyvenimas parodė, kad buvome teisūs“, – sakė ji kalbėdama apie minimalaus atlyginimo 1509 litų dydį.

„Todėl gal Viktoras, būdamas ir dirbdamas Europos Parlamente, ne visiškai galėjo stebėti tą procesą Lietuvoje, gal ne viską įvertino, todėl aš noriu paprieštarauti ir šiek tiek apginti Darbo partijos frakcijos pozicijas“, – sakė ji.

L. Graužinienė, pareiškusi, kad nors traukiasi iš aktyvios politikos, tikina neliksianti abejinga žmonėms. Ji planuoja iki Naujųjų metų pailsėti, daugiau pabūti su šeima.

„O šiaip jau turiu keletą pasiūlymų, tie pasiūlymai yra šiek tiek iš skirtingų sričių, todėl turiu dar pati apsispręsti, kurioje srityje norėčiau dirbti“, – kalbėjo L. Graužinienė.

ELTA primena, kad spalio 9-ąją vykusiame pirmame Seimo rinkimų ture Darbo partija neperžengė 5 proc. barjero ir nepateko į parlamentą. Apie pasitraukimą iš partijos pirmininko pareigų pranešė europarlamentaras Valentinas Mazuronis.

Vienmandatėje Ukmergės apygardoje L. Graužinienė liko ketvirta. Ji taip pat pareiškė apie pasitraukimą iš „darbiečių“ gretų.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.