aA
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį pareiškė, kad Rusija toliau stengsis gerinti santykius su Europa, nepaisant Europos Tarybos rekomendacijos sustabdyti šalies narystę.
"Gazpromo" centrinėje būstinėje apsilankęs V. Putinas per pokalbį su žurnalistais penktadienį pabrėžė, kad Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos sprendimas iš dalies priimtas neturint visos informacijos apie įvykius Šiaurės Kaukaze ir "nepakankamai suprantant Šiaurės Kaukaze ir kai kuriose Azijos šalyse vykstančių procesų pavojų"

V. Putinas pareiškė įsitikinimą, kad Europos parlamentarai suvokia, jog Rusija Šiaurės Kaukaze "iš esmės gina visos Europos interesus". "Kuo geriau bus tai suvokiama, tuo labiau keisis Europos parlamentarų požiūris į Rusijos veiksmus Čečėnijoje", sakė neseniai išrinktas prezidentas.

V. Putinas taip pat pažymėjo, kad "parlamentarai atspindi visų Europos gyventojų nuomonę".

"Mes toliau kantriai aiškinsime savo veiksmus ir stengsimės integruotis į Europą", - pareiškė V. Putinas, pažymėjęs, kad ETPA "ne visada supranta Rusijos valdžios veiksmus Šiaurės Kaukaze".

Kiek anksčiau Rusijos užsienio reikalų ministerija Parlamentinės Asamblėjos rekomendaciją sustabdyti Rusijos narystę už žmogaus teisių pažeidimus Čečėnijoje pavadino šaltąjį karą primenančiu sprendimu.

Europos Taryba ketvirtadienį rekomendavo organizacijoje dalyvaujančių šalių vyriausybėms sustabdyti Rusijos narystę, jei ši nedelsiant nepagerins padėties Čečėnijoje ir nepradės derybų su čečėnų vadais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.