aA
Australijoje vienas vyras apkaltintas įvykdęs teroristinį aktą po to, kai Sidnėjuje peiliu sužalojo praeivį. Teigiama, kad jo išpuolis buvo įkvėptas "Islamo valstybės" grupuotės, rašo "The Associated Press".
Peilis
Peilis
© DELFI / Karolina Pansevič

Remiantis policijos pranešimu, 59 metų vyras buvo užpultas šeštadienio popietę per pasivaikščiojimą parke pietvakarių Sidnėjuje. Jam peiliu durta kelis kartus, o jo būklė - kritinė.

Įtariamasis, 22 metų Ihsasas Khanas, prieš suėmimą taip pat pasikėsino durti policijos pareigūnui. Jis buvo suimtas ir gali būti nuteistas kalėti iki gyvos galvos, jeigu bus pripažintas kaltu. I. Kanas nebus paleistas už užstatą, o bylos nagrinėjimas atidėtas iki trečiadienio.

Užpuolikas su auka nebuvo pažįstami, o Naujojo Pietų Velso valstijos policijos komisaro pavaduotoja Catherine Burn teigė, kad išpuolis buvo apgalvotas ir tyčinis. Anot jos, žinoma, kad įtariamojo stiprius religinius jausmus įkvėpė "Islamo valstybės" grupuotė, tačiau neaišku, dėl ko jis įvykdė išpuolį.

Anksčiau I. Kanas buvo apkaltintas dėl su nuosavybe susijusio pažeidimo, o vietos policija su juo turėjo reikalų dėl "keisto ar neįprasto elgesio", tačiau jis nebuvo siejamas su kokia nors teroristine grupuote, teigė policijos atstovė.

Pranešama, kad ketvirtadienį prie Sidnėjaus Operos buvo suimtas 18 metų jaunuolis, kuris apsaugos darbuotojams teigė, kad "Islamo valstybės" grupuotė jam liepė surengti išpuolį. Jis buvo su dviem kanistrais automobiliuose naudojamo skysčio ir buvo apkaltintas grasinimu sunaikinti turtą.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.