aA
„Islamo valstybės“ teroristai paviešino vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas dar vieno turkų tanko sunaikinimas Sirijoje. Šis vaizdo įrašas paskelbtas „YouTube“.
„Islamo valstybė“ sunaikina turkų tanka
© Stopkadras

Panašu, kad tankas sunaikintas paleidus rusų gamybos raketą „Kornet“. Paleidus raketą į tanką M60T (tai patobulintas pagal Izraelio projektą „Sabra Mk. II“ amerikiečių pagamintas tankas „M60 Patton“) šis užsidegė, rašo lenta.ru.

Rugsėjo 9 d. Turkijos ginkluotųjų pajėgų atstovai spaudai pranešė apie tris Sirijoje žuvusius turkų karius. Dar vienas karys sužeistas. Tada susirėmimo detalės nebuvo atskleidžiamos, tik buvo teigta, kad į turkų tanką raketą paleido teroristai.

Tai jau ne pirmos Turkijos kariuomenės netektys Sirijos teritorijoje vykstančiose kovose, nukreiptose prieš „Islamo valstybę“. Rugsėjo 6 d. du turkų kariai žuvo ir dar penki buvo sužeisti šiaurinėje Sirijos dalyje įvykusiame susirėmime. Teroristai į du turkų kariuomenės tankus paleido raketų. Šie tankai rėmė Laisvosios Sirijos armijos dalinių puolimą, nukreiptą į „Islamo valstybės“ pozicijas, esančias į Vakarus nuo Eufrato. Sirai taip pat patyrė netekčių: du kariai žuvo, dar du buvo sužeisti.

Nuo rugpjūčio 24 d. Turkijos ginkluotosios pajėgos šiaurinėje Sirijos dalyje vykdo operaciją „Eufrato skydas“. Šios operacijos tikslas – šiaurinės Sirijos dalies išvadavimas iš islamistų pančių. Dar siekiama išstumti iš šios teritorijos ginkluotus Sirijos kurdų dalinius, kuriuos Ankara laiko Kurdistano darbo partijos dalimi, o šiai organizacijai tenka pagrindinis vaidmuo vykdant partizaninį prieš Turkijos jėgos struktūras nukreiptą karą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.