aA
Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai sulaikė vyrą, įtariamą ginkluotu plėšimu.
Plėšikas slėpėsi sofoje
© Stop kadras

Rugsėjo 7-osios popietę sostinės Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai, pasitelkę į pagalbą ugniagesius-gelbėtojus ir Mobiliosios kuopos pareigūnus, surengė įtariamojo sulaikymo operaciją. Tą dieną pareigūnai gavo duomenų, kad viename Savanorių pr. butų slepiasi ieškomas už ginkluotą plėšimą 33 metų metų vilnietis, praneša Vilniaus policija.

Neuniformuotiems pareigūnams, net ir panaudojus nestandartinius būdus, nepavyko patekti į butą ar išvilioti įtariamojo. Buvo priimtas sprendimas šturmuoti butą per balkoną ugniagesių-gelbėtojų kopėčiomis. Bet to neprireikė. Bute buvusi įtariamojo sugyventinė, pamačiusi tokias gausias pareigūnų pajėgas, atrakino duris ir įsileido pareigūnus. Įtariamasis buvo pasislėpęs sofos patalynės skyriuje.

Kratos metu surastas kastetas, peilis su dėklu, šešios asmens tapatybės kortelės, du vairuotojo pažymėjimai, Lietuvos Respublikos ir Italijos piliečių pasai, banko kortelė. Jau nustatyta, kad dalis dokumentų buvo pagrobta plėšimų ir vagysčių metu Savanorių pr., Gerosios Vilties g. ir Stoties rajonuose.

Įtariamajam pareikšti įtarimai dėl to, kad jis kartu su bendrininkais Pelesos g., panaudojant peilį, apiplėšė ir peiliu sužalojo Ukrainos pilietį. Užsienietis neteko 1 800 eurų, dokumentų ir mobiliųjų telefonų.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai du šio nusikaltimo vykdytojus sulaikė rugpjūčio 24 d. ir patalpino į Lukiškių tardymo izoliatorių, dėl trečiojo ‒ paskelbė paiešką.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai turi pagrindo manyti, kad šis vyras Vilniuje galėjo padaryti ir daugiau panašaus pobūdžio ar kitokių nusikaltimų, todėl piliečių, nukentėjusių nuo šio įtariamojo ar turinčių kitokios informacijos apie jo nusikalstamą veiklą, prašo kreiptis į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą nurodytais telefonais (8 5) 271 6207, (8 5) 271 6124.

Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 180 str. 2 d. numato, kad už plėšimą, padarytą panaudojus peilį, numatoma laisvės atėmimo bausmė iki septynerių metų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.